Gå till innehåll

Sömn

Baserat på Anthony William's förmedlade livsverk

Sova är människovarelsen gudomliga rättighet och för varje ande-tag vi tar så tilldelas vi ungefär två sekunders sömn, alla har rätt till att få sova den tid som de känner att de behöver när de behöver den. Den heliga källan och moderjord vakar över oss och ser till att vi all får ta del av denna rättighet som är del av vår livskraft. Finns ingen annan kraft som har rätten att ta denna rättighet ifrån oss, vår sömn är lika heligt som livet självt.

Som den hybridvarelse vi är så behöver alla lite olika sömn, en del klarar sig gott på bara fem-sex timmar medans andra behöver minst åtta-nio timmar för att känna sig utvilade. Det finns ett litet magisk tidsfönster som ger extra gynnsam sömn som även denna kan variera lite, mellan 22.00-02.00 eller lite senare 23.30-04.00 och där emellan. Dessa timmar ger kroppen ännu mer kraftfull effekt i att driva ut restprodukter, kontaminering, läka samt annat trix och fix för att ladda om för en ny dag.

Det finns rätt självklara saker vi utsätter oss för eller är med om som kan påverka vår sömn negativt, dessa lite mer mystiska sömnstörningarna samt vilka anledningar som kan ligga bakom kommer att komma här nedan på sidan, även bra saker att tänka på för att optimera sin sömn, samt även längre ned gåvor från naturen som kan främja en god natts sömn.

 • Att varva ner några timmar innan det är dags att sova genom att meditera, läsa en bok, massera sina kära medvarelser, det som får dig och kanske till och med andra att må bra och slappna av.
 • Många displayer innehåller ett blått ljussken, en våglängd som naturligt endast finns vid soluppgång, att titta på en display utan ett så kallat blåljusskydd, 'Night mode', 'Bluelight filter', kan lura systemet att det är morgon och hormoner börja utsöndras därefter.
 • Undvik elektromagnetiska fält samt olika former strålning som radiofrekvenser och mikrovågor, att stänga av routrar, mobiltelefoner och annan utrustning, att ej ha elektronik eller kablar där man sover, försöka ställa sängen så att det ej går kablar i väggen eller står precis vid vägguttag.
 • Undvika att sova där naturlig jordstrålning kommer upp som VattenådrorCurrylinjer och Hartmannlinjer då dessa kan påverka flödet i energikroppen och på den vägen vår hälsa negativt, speciellt om man har en lägre grundenergi.
 • Kan variera men oftast så är vänster näsborre 'Ida' mån-sidan där vi andas och stimulerar lugnande energi, att hålla för och andas några korta perioder som en liten övning genom vänster näsborre, fylls energisystemet med lugnande energi. Mer om andningen på sidan andas länk här.
 • Undvika att inta olika former av stimulantia som triggar utsöndring av adrenalinblandningar, samt är systemet känsligt så kan det vara bra att undvika animaliska produkter då dessa är adrenalin fyllda och/eller fullproppade av andra steroidhormoner.
 • Att överlag hålla ett högt intag av frukt, bär, plantbaserat som grönsaker, rotfrukter och örter.
 • Se inte frånvarande sömn som förlorad utan den finns alltid kvar för dig i din sparade sömnkälla.
 • Även fast man inte somnar helt men ändå ligger stilla och blundar så vilar ändå stora delar av hjärnan, kroppen kommer fortfarande utföra mycket av sitt fix och trix samt läka. Att använda sig av det lilla magiska sömnfönstret 22.00-04.00 för mest effekt.
 • Så vid sömnproblem försök att inte bli frustrerad då detta kan göra att du får ut mindre av tiden du försöker att sova. 
 • Om kroppen vill ta en så kallad powernap under dagen eller på eftermiddagen så försök att verkligen ge den det.
 • Glymfatiska systemet är hjärnans lymfsystem och arbetar som mest effektivt och aktivt i de senare delarna av djupsömnen.
 • Mardrömmar är faktiskt ett väldigt sunt tecken och hjälper oss att bearbeta bland annat rädslor medans vi sover, en sorts mekanism som avlastar oss från tunga känslor under den tid som vi är vakna, så att vi mer effektivt kan leva fullt ut i nuet.

Det är väldigt många olika faktorer som kan ligga bakom en en sämre natts sömn och ofta så kan det vara flera faktorer i kombination med varandra.

 • Bakomliggande infektion av patogener är en av de stora och vanliga orsakerna till försvårad sömn. Virus som HHV-3 Shingles, HHV-4 Eptein barr, HHV-5 Cytomegalovirus, HHV-6 samt till och med vissa bakterier kan hålla oss vakna om nätterna. Dels virusens restprodukter som blir olika former av nervtoxiner kan trigga hypersensitivitet i centrala nervsystemet, kan ge värk och smärta runt om i kroppen, samt påverka neurotransmittorernas aktivitet att skicka och ta emot signaler som stör kommunikationen, kan då bland annat påverka hur hormoner utsöndras. Kan göra att man ligger vaken i flera timmar, att man vaknar mitt i natten utan att kunna somna om, kan även ge insomnia. Där man trott att insomnia är på grund av en nedsatt funktion på sköldkörteln länk här, är egentligen oftast bakomliggande virusinfektion som får kroppen svårt att varva ner.
 • Metallkontaminering är högt upp på listan av orsaker som kan störa sömnen framför allt i hjärnan. Dels så blockerar, kortsluter och avleder metallerna de elektriska impulserna, metallerna kan även oxidera i kroppens elektriska miljö och frigöra olika restprodukter som olika gaser, som sedan kan påverka neurotransmittorerna väldigt negativt. Kan stänga av hur signaler skickar och tas emot som i sin tur kan påverka hur sömnhormonerna utsöndras i kroppen. Kan ge allt från oregelbunden sömn, att man inte hamnar i djupsömn till att man inte kan somna alls. Speciellt tonåringars sömn kan påverkas väldigt av metallkontaminering. Mer på sidan metall & tungmetaller länk här samt kraftfull inspiration för att driva ut metallerna på sidan metall & tungmetalls utrensning länk här.
 • Natriumglutamat (MSG) förgiftning är en vanlig bakomliggande faktorn som går rakt upp i hjärnan och kan ackumuleras där. MSG i hjärnan blir som en antagonist och gör neurotransmittorerna hypersensitiva, så att när de elektriska impulserna skickas så blir det oregelbundna och proportionerliga reaktioner, som med tiden bränner och skadar transmittorerna samt vävnad. Detta kan ge snabba tankar, kliande känsla, svårigheter att lugna sinnet samt besatthet. Många som verkligen behöver varva ned med kanske meditation samt som vaknar konstant under natten lider ofta av MSG-kontaminering i hjärnan. Inspiration på sidan om levern länk här, på sidan om njurarna länk här, samt kraftfullt 28 dagars reningsprogram länk här.
 • Levern behöver också passa på att vila och ladda om under nattens sömn, men är den belastad och ansträng på grund av att den är slaggad, fettad och/eller angripen samt infekterad, så kommer den behöva att gå på högvarv och kämpa när den väl kvicknar till igen runt 03.00-04.00 tiden (lite olika för alla medvarelser). Detta kan göra att den får subtila spasmer och likt vrider sig, är oftast inget man känner, men kan vara tillräckligt för att störa systemet så att man vaknar till runt den tiden, men vanligt att man senare efter ett tag somnar om igen. Mer om att stötta levern länk här.
 • Matsmältnings processen kan störa sömnen då tarmarna är kopplade direkt till hjärnan via vagusnerven och mellangårdsnerverna, när processad näring rör sig i tarmen genom inflammerade områden så kan detta skicka signaler som stör systemet. Så vid magsmärtor, uppblåsthet, kramper eller på något annat sätt känslig mage, ibland kan man inte känna något alls i magen men ändå så kan det störa sömnen. Om man vaknar helt plötsligt mitt i natten kan detta vara orsaken. Mer inspiration för att driva ut virus länk här, bakterier länk här samt annan ohyra länk här. Även bra att stötta och optimera levern länk här.
 • Emotionella sår kan inte bara ge känslomässiga och energimässiga ärr och blockeringar, utan kan även rent fysiskt att neurotransmittorerna blir utbrända och ger ärrbildning på hjärnvävnad. Om man blivit utsatt för trauma och utvecklat någon grad av P.T.S.D, blivit sviken eller sårad. Att ta sig igenom emotionella sår och läka dessa är en process men ger ofta varelsen en otrolig styrka i efterhand. kraftfulla inspirationskällor är att träna upp en mera medvetenhet till nuet länk här, samt en mera medveten andning länk här och även vikten av att jorda våra elektriska kroppar sidan om jordning länk här.

 • Obstruktiv Sömnapné är när man utvecklar problem med andningen under sömnen som dels påverkar sömnens kvalité, samt även syretillförseln i kroppen. Det kan bero på olika faktorer som överdrivet slem som vid nästäppa, inflammerade och expanderade slemhinnor i halsen, inflammation i eller runt bronkiala rören, tonsillerna eller polyperna. septum problem, kronisk bihåleinflammationlymfatisk obstruktion, generell uppsvälldhet, ödem samt övervikt som skapar tryck i hals och bröstet. Det är patogener som triggar kroppens försvarsmekanism inflammation, så mer inspiration för att driva ut virus länk här, bakterier länk här samt annan ohyra länk här. Även bra att stötta och optimera levern länk här.
 • Central Sömnapné eller Neurologisk Sömnapné så är problemet kontaminering i hjärnan, allt från metaller, MSG, andra kemiska substanser som bekämpningsmedel som DDT som skapar obalanser och stör den elektriska miljön. Även bakomliggande virusinfektion kan vara del av eller själva problemet, när virusens nervtoxiner tar sig upp i hjärnan och påverkar miljön väldigt negativt. Inspiration för att driva ut virus länk här för att optimera leverns länk här samt njurarnas länk här förmåga, samt kraftfullt 28 dagars reningsprogram länk här.
 • Ångest så är det ofta rent fysiskt bakomliggande virusinfektion som är stora boven, där virusens nervtoxinerna tar sig upp till hjärnan och påverkar hjärnans neurotransmittorer, i extremare fall kan det även vara så att allergisk reaktion uppstår mot virusens nervtoxiner. Är det även kontaminering av bland annat metaller, MSG, Aspartam och annat kemiskt, så kan hjärnans elektriska miljö påverkas väldigt negativt. Kan även vara i kombination med emotionell belastning från trauma som ligger till grund, som genom triggande av rädslobaserade adrenalinblandningar gynnar virus som HHV-4 Epstein Barr länk här som då fått möjlighet att avancera. Kan även vara brist på elektrolyter och mot detta så finns spännande inspiration på sidan om njurar länk här.  Även strålning länk här kan påverka och förstärka histamin samt inflammatoriska reaktioner i kroppen, som kan ge svullnad, att man känner sig varm eller att huden bränns, detta i sin tur kan ge orolig känsla som gör det svårt att somna. Att eliminera de fysiska aspekterna så ger det ett helt annat utgångsläge att fortsätta jobba med eventuella emotionella, energimässiga samt mentala sår och blockeringar. Kraftfull inspiration för att motverka emotionella och mentala belastningar finns på sidan andas länk här, samt att träna upp en riktad medvetenhet till nuet länk här.
 • Andra Neurologiska problem kan ge att man inte somnar alls eller sover extremt dåligt. Allt från att andningen påverkas negativt neurologiskt, stickningar, ryckningar och domningar i lemmar som t.ex. 'Restless legs', till att hjärtats rytm påverkas något, allt detta kan trigga rädslobaserade adrenalinblandningar att utsöndras som gör det svårt att varva ner. Två stora faktorer som bör ses över är att ge kroppen utrymme att driva ut allt som anses vara kroppsfrämmande som stör, andra är bakomliggande infektion framförallt av den dolda och allt bredare herpesfamiljen som nämnts ovan under 'Bakomliggande infektion av patogener'. Inspiration för att driva ut kontaminering av kroppsfrämmande substanser länk här. Strålning kan påverka och förstärka histamin samt inflammatoriska reaktioner i kroppen, mer på sidan strålning länk här. Många gånger är även magnesiumbrist en aspekt att se över, se sidan om näringsämnen länk här.

Gåvor från naturen som många gånger hjälper oss att optimera sömnen.

 • Mangos äta en timme innan man går och lägger sig, innehåller höga värden av biotillgängligt magnesium och tillsammans med L-glutamin ökar effekten att driva ut MSG samt neutralisera dess destruktiva effekt.
 • Bananer innehåller högt värde av tryptofan och fruktos som omvandlas av levern till skräddarsydda näringspaket, glukos som kyler ner och lugnar neurotransmittorerna och den elektriska miljön, aktiverar även samt förhöjer effekten och upptaget av 5-HTP.
 • Körsbär innehåller naturligt höga halter melatonin som främjar neurotransmittorer och gliaceller, i kombination med ett Melatonin supplement så förstärks effekten.
 • Sparris sänker slem produktion, lugnar inflammation, har en lugnande effekt för den driver ut fria radikaler samt positivt laddade kemikalier som stör homeostasis. I kombination med supplementen GABA, Magnesium och L-treonat så förstärks dess effekt.
 • Spenat innehäller höga värden kalcium och är alkaliserande samt fulladdad med mineralsalter som göder neurotransmittorerna, förstärker även Glycins effekt att stärka neurotransmittorernas prestanda.
 • Selleri innehåller höga halter mineralsalter som bär elektriska impulser genom hjärnan och är kraftfulla byggstenar för neurotransmittorerna. Förstärker effekten av GABA, Glycin, Magnesium och L-treonat.
 • Bladsallad den vita saften har en lugnande effekt speciellt på nerver, i kombination med Passionsblomma så förstärker salladen dess lugnande effekt.
 • Granatäpplen binder sig till oönskade syror i kroppen som mjölksyra även väldigt slem motverkande och antiinflammatorisk. I kombination med Magnesium och Glycin så förstärks deras lugnande effekter.
 • Lakritsrot främjar binjurarnas återhämtning och i kombination med Magnesium och Glycin  så förstärks effekten.
 • Vilda blåbär fantastiska på att dra ut MSG och metaller ur hjärnan och sedan driva dessa ut ur kroppen, en av de mest slem motverkande, antiinflammatorisk, antioxidant rika gåvorna från naturen. Förstärker även kroppens förmåga att ta upp alla näringsämnen, supplement, aminosyror o.s.v.
 • Vitlök fantastiskt inflammatorisk speciellt för slemhinnorna i halsen samt bronkiala rören, om används under längre tid så kan det hjälpa mot störd andning och sömn. I kombination med Magnesium och Glycin  så förstärks det biotillgängliga magnesiumet för ännu bättre andning och djupare sömn.
 • Koriander binder sig till toxisk metallkontaminering, MSG och driver ut dem ur kroppen i kombination med L-glutamin så förstärks effekten.
 • Sötpotatis förser levern med kritisk glukos som sedan stimulerar utvecklingen av neurotransmittorer som styr utsöndringen av glycin, dopamin, GABA och serotonin som alla främjar förmågan att somna. I kombination med Melatonin så binder sig näringsämnen fast tillsammans med melatoninet och främjar resan upp till hjärnan, melatonin är även en kraftfull antioxidant som stoppar oxidation av metallkontaminering i hjärnan.

 

Editerad/Reviderad 10/3-2022

Translate »