Gå till innehåll

Harmoniska vibrationer

Den standardiserade frekvensen på dagens komprimerade musik är 440Hz, det är en väldigt destruktiv frekvens om man jämför med andra frekvenser som skapar harmoniska mönster i olika tester. Antingen så utsätter man vatten för olika frekvenser och studerar direkt, eller så  fryser man ner och studerar kristallerna. Annat sätt är att  man häller sandkorn på en platta som påverkas av ljudfrekvensen och bildar mönster eller kaos.

Detta är anledningen till att live musik kan ge en helt annan djupare känsla än att lyssna på den elektroniska och i många fall komprimerade musiken. Eftersom vi består av ca 80% vatten så påverkas våra kroppar väldigt mycket av vilket frekvensmönster vi utsätts för. Det är därför mantras, sång och musik i harmoniska frekvenser kan användas som ett kraftfullt verktyg. Som t.ex. att balansera upp kroppen, väcka känslor från djupet, stimulera läkning, till och med tillkalla högre vibrationstillstånd. 432Hz är ett av många välkända harmoniska frekvenser som används av många musiker och bland annat till meditations musik. Andra kända frekvenser är t.ex. 417Hz, 528Hz, 852Hz.

Jordens frekvens har varit runt 7.83Hz men höjs just nu medans vi reser allt djupare in i den Gyllene tidsåldern. Inom Hinduismens äldsta lära så gav vibrationen "Aum" uppkomst till kosmos och hela universum. Andra äldre läror vittnar även om vibrationer, som i ...och Gud sade "varde ljus"...och det blev ljust. Spännande även att det till och med kanske är vibrationen när vi and-as, när luften fyller och tömmer våra lungor som genererar Prana (livskraft). Massa mer spännande om vår andning och hur det styr mycket av vår symfonis vibrationstillstånd, sidan andas länk här.

 

 

Translate »