Gå till innehåll

KROPPSFRÄMMANDE SUBSTANSER

Vi blir utsatta för allt mer potent kontaminering som letar sig in i våra kroppar på till synes oändligt olika sätt, att vara mera medveten så kan man skydda sig och förebygga exponering, kan vara avgörande små drag i vår vardag som gör stor skillnad för sin egen och kära medvarelsers hälsa. Allt som tar sig in i kroppen kommer levern få jobba stenhårt för att skydda resten av kroppens komplexa system, om levern har en nedsatt förmåga så kan kontaminering sätta sig i olika delar och störa samt skada kroppens funktioner. Nedan och även längre ned kommer en hel lista med olika sorters exponeringskällor och hur man kan skydda sig samt inspiration för att driva ut kontaminering ur kroppen.

Mycket av dagens sängar, soffor, fåtöljer, mattor samt andra textiler kommer som en kemikaliebomb, dels efter tillverkning men även flamskydd, antimögelmedel, antiinsektsmedel o.s.v. Vissa färger samt andra olika sorters lim och fog kan även vara giftiga att andas in, samt en klassiker är en ny bil. Kan bli en sådan belastning att det blir en trigger för något bakomliggande i kroppen som en dold virusinfektion, kan t.ex. vara en ny soffa som triggade igång någon form av kronisk sjukdom. Därför kan det vara bra att tvätta samt vädra nya ting ordentligt innan användning.

För att stötta kroppens reningsförmåga så är kraftfulla inspirationskällor sidan om levern länk här och sidan om njurarna länk här, samt även 28 dagars reningsprogrammet länk här som vi fått genom Anthony William.

Andra effektiva sätt att stötta kroppen med att driva ut kontaminering:

 • Dricka rikligt med citron/lime-vatten (gärna 1,5 liter per dag)
 • Aloe Vera juice
 • Juicefasta (ett dygn är att rekommendera).
 • Vattenfasta (ett till max tre dygn beroende på kapaciteten på sin reningsförmåga är att rekommendera).
 • Trampolin, studsmatta (stimulerar vävnaden så lymfsystemet får bättre effekt med sitt städande).
 • Infraröd bastu (kan ge bättre blodflöde då bättre syretillförsel, frigörande av gifter och toxiner på huden, kan även ge smärtlindring samt en boost för immunförsvaret).
 • Massage (Stimulerar kroppen och främjar cirkulation samt frigörande av toxiner speciellt från levern, även ge en boost för binjurarna, njurarna, samt lätta på spänningar och gör så hjärtat slappnar av).

Metaller och tungmetaller - Mer om den allt stigande metallexponeringen och den destruktiva kontamineringen finns på sidan metaller och tungmetaller länk här. Även kraftfull inspiration för att driva ut metallerna ur kroppen på sidan metall & tungmetalls utrensning länk här.

Strålning - Mer om strålningens negativa påverkan i kroppen samt hur man effektivt stöttar kroppens reningssystem med att driva ut kontamineringen, mer på sidan om strålning länk här.

Mögel - Är egentligen levande organismer kategori patogener men hamnade här under för tillfället. Mer om hur man kan neutralisera mögel i luften inomhus samt kraftfull inspiration för att driva ut mögel hur kroppen länk här.

Sötningsmedel och smakförstärkande ämnen - Sötningsmedlet Aspartam är ett nervgift som i kombination med annan kontaminering så som metaller, kan störa kroppens elektriska miljö väldigt, kan t.ex. vara trigger för att utveckla Epilepsi samt andra neurologiska sjukdomar och tillstånd. Smakförstärkande ämnet Natriumglutamat (MSG) i hjärnan blir som en antagonist och gör neurotransmittorerna hypersensitiva, så att när de elektriska impulserna skickas så blir det oregelbundna och proportionerliga reaktioner, som bränner transmittorerna samt vävnad. Samma här så i kombination med annan kontaminering så kan effekterna bli väldigt destruktiva och ge neurologiska tillstånd.

 • Undvik Aspartam samt andra artificiella sötningsmedel, allt från tuggummin till olika former av drycker. Har olika namn för att förvirra oss så kan vara värt att studera och lägga dess olika namn på minnet.
 • Natriumglutamat (MSG) samma här så har det flera namn och förkortningar för att förvirra konsumenterna. Finns bland annat i den mesta så kallade snabbmaten.

Syntetiska mediciner och rekreativa droger - Innehåller ofta många kroppsfrämmande substanser som levern kommer att få kämpa med att samla upp och försöka driva ut.

 • Här kan kunskap om naturliga gåvor från naturen hjälpa medvarelsen att eliminera syntetiska mediciner i samråd med läkaren. Gåvorna från naturen är perfekta symfonier som har kraftfullare samt skonsammare effekt, än det enspåriga patenterade syntetiska preparaten.
 • Målet borde alltid vara att äta så lite syntetiska mediciner som bara är möjligt, se dessa som absoluta sista utvägen.
 • Istället för syntetiska droger så vid behov bruka naturmediciner med en grund respekt och kärlek.

Petroleum - Att inandas bensin, diesel samt andra olika former av petroleums, eller få det på huden som sedan tränger sig i systemet, kommer levern få jobba stenhårt med att samla upp och försöka driva ut.

 • Att undvika andas in ångorna när man t.ex. tankar sitt fordon samt att skydda sig med olika medel som skyddshandskar när man hanterar petroleums.

Parfymer, rakvatten, hårsprayer, kosmetika, hud & hår produkter och artificiella kemiska "luftrenare" samt doftgivare - Fulladdade med tuffa kemiska substanser som levern kommer att få kämpa stenhårt med att samla upp och försöka driva ut.

 • Undvik att utsätta dig själv och andra för parfymer eller rakvatten.
 • Undvik att använda hårspray.
 • Använd mera medvetna och naturliga produkter på huden och håret.
 • Undvik att använda kemiska "luftrenare" samt doftgivare.

Starka rengöringsmedel - Innehåller ofta otroligt starka och farliga kemikalier som kan leta sig in i kroppen på flera olika sätt, som sedan kommer att belasta levern. Rengöringsmedel för mattor innehåller ofta perkloretylen, ammoniumhydroxid, fluorvätesyra och nitrilotriacetate

 • Extra kraftfullt te för att driva ut dessa former av kemikalier: Ringblomma, Blåstång, Kamomill och Gurkört - Lika stora andelar av de fyra olika gåvorna från naturen och ta motsvarande en matsked för en kopp.

Plast och mikroplast - Innehåller många gånger starka kemikalier som bland annat kan vara hormonrubbande, mikroplasten letar sig på flera sätt in i våra kroppar genom bland annat kommunala vattnet, fiskar som vi äter, salter, tyvärr har det letat sig lite överallt.

 • Kan även vara bra att försöka undvika plast efter egen förmåga, att dricka ur en glasflaska, glasmatlådor istället för plastpåsar och plastmatlådor, använda träredskap i köket o.s.v.
 • Vid användning av plast se till så att den är fri från Bisfenol A (BPA).
 • Extra kraftfullt te för att driva ut plast och dess biprodukter ur kroppen: Bockhornsklöver, Kungsljus, Olivblad och Citronmeliss - Lika stora andelar av de fyra olika gåvorna från naturen och ta motsvarande en matsked för en kopp.

Bekämpningsmedel som Pesticider, Fungicider, Insekticider, Herbicider samt Biocider - Kan ackumuleras i en kropp med nedsatt reningsförmåga och tillsammans med annan kontaminering, bilda unika cocktails med unika reaktion i den unika kroppen. Finns omöjligt någon forskning som täcker hela ekvationen för att säkerställa att denna smörja är ofarlig. I vissa parker samt andra offentliga områden och utrymmen så används ofta liknande kemikalier som nämnts ovan, kan vara bra att undvika dessa områden direkt efter exponering. Är man osäker så kan man kontakta kommun eller mark/fastighetsägaren.

 • Ett säkrare kort är alltid att försöka införskaffa så mycket ekologiskt odlade gåvor från naturen som bara är möjligt, eller ännu bättre att odla egen näring om man har möjlighet.
 • Även många bomullsprodukter innehåller höga halter farliga bekämpningsmedel samt andra kemikalier, att t.ex. kanske använda en menskopp istället för kemikalieladdade bindor samt tamponger.
 • Extra kraftfullt te för att driva ut bekämpningsmedel ur kroppen: Kardborrerot, Rödklöver, Citronverbena och Ingefära - Lika stora andelar av de fyra olika gåvorna från naturen och ta motsvarande en matsked för en kopp.

Förorenat vatten, Klor och industriella Fluorämnen - Våra hav och sjöar har blivit exponerade av allt högre och högre halter dioxider, plaster, metaller samt oändliga olika sorters kemikalier. Dagens kommunala vatten är ofta förorenat av rester av mediciner, plastartiklar, metaller, droger och annat smått och gott. Tillsätts allt mer kemikalier i vattnet för att försöka neutralisera det som har negativ inverkan på kroppen, tyvärr har även många av dessa kemikalier även en negativ inverkan på kroppen. Klor har dels en uttorkande effekt i kroppen och kan reagera ihop med annan kontaminering i kroppen. Dessa industriella fluorämnen som är en biprodukt från aluminiumtillverkning, är ett nervgift för kroppen och kan skapa stor skada. Dels göra att kroppen tar upp och ansamlar mer aluminium samt att det sätter igen körtlar som tallkottskörteln, som är en otroligt viktig körtel för vår andliga och själsliga utveckling (därför bland annat den är så attackerad och på många tyvärr blivit olika grad av avstängd). I Sverige så tillsätts inte fluorämnen i det kommunala vattnet, men görs i bland annat USA och Australien. Många rörsystem släpper även giftiga metaller av sig genom oxidation och annat slitage, som förorenar vattnet ytterligare. På det sätt som vi behandlar och hanterar vattnet idag så tappar det även liv, vatten är en levande kraft som har ett liv säkert mycket mer utvecklat än det som vi definierar som liv idag.

Mer spännande på sidan Livets Elixir länk här!

Hav, sjöar och vårt dricksvatten kan även bli förorenat av kontaminering från områden där vi har dumpat avfall, metaller, dioxider samt massa andra giftiga och toxiska ämnen som kan ta sig till det vatten vi brukar eller simmar i. Även att simma när det är högsäsong med algblomning kan påverka kroppen väldigt negativt.

 • Spola länge i kranen tills man känner att vattnet är fräscht.
 • Att installera någon form av vattenfilter är att rekommendera.
 • Undvik alla produkter som innehåller industrins fluorämnen.
 • Att tillsätta citron/lime vars vätska är superlevande kan återbringa liv, aktivera vatten som tappat liv.
 • Vara medveten om äldre samt aktiva områden där avfall har dumpats.
 • Att inte bada i vatten med aktiv algblomning.
 • Extra kraftfullt te för att driva ut klor och fluor ur kroppen: Björnbärsblad, Hallonblad, Hibiskus och Nypon - Lika stora andelar av de fyra olika gåvorna från naturen och ta motsvarande en matsked för en kopp.

Redigerad 5/4-2021

Translate »