Gå till innehåll

Alkaliserande kost

Inspirerat av Anthony William's livsverk.

Vår vitalitet grundar sig en hel på den pH-balans som är runt om i kroppens olika vätskor. Det är till stor del kontaminering av kroppsfrämmande substanser som gör kroppen försurad, även att vi stressar på tok för mycket och bär på mycket rädslor. Kan enkelt säga att när vi är försurade så kortas livet ned då det påverkar hur kroppen oxideras, bindväv kan börja lösas upp samt att organ kan börja att dra ihop sig och blir sega. De olika delarna runt om i kroppen kan bli försurade så som Endokrina, Reproduktiva, Lymfatiska, Immuna, Kardiovaskulära, Matsmältnings och Neurologiska. Det är lite avancerat som att om t.ex. matsmältningssystemet samt lymfsystemet är sura, medans de andra inte är det så kommer extra konflikter att uppstå i kroppens symfoni.

Njure som är försurad kommer att få jobba betydligt hårdare med att rena kroppen. Urinblåsan klarar av rätt så tuffa tag men långsiktig försurning kan påverka hinnan i blåsan samt irritera nerver. Kolonen kan påverkas negativt när den ständigt måste arbeta på i en försurad miljö. Även resten av hela Mag & tarmsystem saktas ned så att systemet skall ha en chans att alkalisera innehållet, så hela nedbrytningsprocessen går långsammare och är mindre effektiv.

Symtom som kan förekomma vid försurning: Huvudvärk, migrän, halsbränna, GERD, H. Pylori, SIBO, uppsvällning, dålig andedräkt, kroppsodör, sömnstörning / dysfunktion, problem med tänderna. Försurning främjar att ammoniakgas bildas som är tufft speciellt för en belastad kropp, att slem kan bildas, allergier uppkommer, hypertoni, stagnerad lever samt andra leverproblem. Främjar en hel uppsjö med kroniska sjukdomar så som mer är 100 olika cancerformer.

På emotionell nivå så kan man vid försurning känna sig: Rädd, sur, irriterad, frustrerad, deprimerad, arg, fientlig, känna sig ensam, orolig, överväldigad, bortkopplad, lätt avskräckt, förlorad motivation , förlust av kurage. Vissa människor är så försurade att de blir lätt sårade, kan bli defensiv, rädd, ojordad, lätt förvirrad, hopplös, känna sig helt ur fas. Med alla kroppssystem försurade kan till och med utveckla paranoida drag.

VÄRT ATT VETA

Brist på syre som uppstår i en sur miljö är väldigt destruktivt för kroppen. En syrefattig miljö gynnar allt från patogener, hur optimerad den elektriska miljön är, till att mindre energi når till alla celler då påverkar kroppens funktioner.

Dagens tester är ej tillförlitliga -  Ta till exempel remsan som man testar urin med så kan systemet vara mer surt eller mer basiskt än vad det visar, då kroppen t.ex. arbetar för fullt med att driva ut surt kommer testet visa på mer försurning än vad det egentligen är.

Adrenalin - Det finns 56 olika adrenalincocktails som kroppen kan producera och några på skalan har en försurande effekt, det är det rädslobaserade adrenalin så som panik, ångest, oro som är riktigt tufft och har en frätande effekt djupt i kroppens olika system. Med olika adrenalinblandningar som kan ta sig till lymfatiska samt cirkulatoriska systemen och även in i centrala nervsystemet, där kan försurningen försvaga ytterligare och i värsta fall skada nerver.

 • Så viktig del för att få kroppen mera alkalisk är då att eliminera så mycket stress som bara är möjligt. Artificiell stimulans så som av koffein och diverse energidrycker bör elimineras, för rädslor så är viktiga verktyg att ta kontroll och bli mera medveten över sin andning läs här, samt att bygga upp en mera riktad medvetenhet till nuet läs här.
 • Även viktigt att dricka mycket rent vatten så att biprodukter från adrenalinet kan sköljas ut ur systemet.

Mage/tarmsystem - Har områden som är naturligt sura i bland annat magen samt övre delen av tarmen, men om intaget är för högt av försurad näring så blir miljön även där för sur. Kan uppehålla innehållet i magen och övre delen av tarmen om det både är för surt eller för basiskt, för att få det till en mer optimal balans innan det skickas vidare. Måste då använda kroppens reserv för att försöka få till en jämn pH-balans, en process som som även det tar energi eller kan vara influerad av andra bakomliggande faktorer. Den magsyra som produceras i magen är en cocktail på sju olika syror, just saltsyran är ganska alkalisk och dess produktion påverkas av en för sur miljö.

 • Undvik superalkaliserande preparat så som bikarbonat då de naturligt sura områdena i magen och tarmarna, kommer ur fas och det kan ta tid att återhämta sig, kan vara riktigt tufft för ett redan känsligt system.
 • Drick inte allt för mycket super-basisk vätska. Försök att inte gå över pH 7.8 då magen och övre delen av tarmen kommer att få kämpa med att sänka pH.

Tänder - Det är en naturlig process att munnen blir lite sur efter man intagit näring och viss dryck, en process att återställa munnen samt bekämpa bakterier bland annat. Både frukt och bär har en alkaliserande effekt i kroppen och klassiska att 'citrusfrukter i samband med tandborstning har skadlig effekt' stämmer ej. Dock med utgångspunkt att man borstar tänderna med naturlig tandkräm som med t.ex. enbart kokosolja. Industrins kemikalier i kombination med frukternas och bärens tusentals olika ämnen då speciellt syror, är väldigt krävande att på detaljnivå bygga kunskap om dess olika cocktaileffekter.

 • Att inte störa denna naturliga process i munnen efter intag av näring med diverse preparat, så som alkaliserande tuggummin och allt möjligt.
 • Att äta frukt och bär är bra för tänderna.

NEDAN KOMMER NÅGRA EXTRA BRA GÅVOR FRÅN NATUREN SOM ALKALISERAR I HARMONI MED KROPPEN.

 • Sellerijuice - Komplexa mineralföreningar (speciellt essentiella saltarter som är okända för forskarvärlden än så länge) som ger kraftfulla byggstenar till en balanserad produktion av kroppens syror, återuppbygger den alkaliska saltsyran. Om du kör test med pH-remsan så kommer den att visa surt.
 • Aloe Vera juice eller vatten - Binder sig till syror och driver de ur kroppen.
 • Gurkjuice
 • Citron/Lime-vatten - Syrorna i citrus är alkaliska.
 • Meloner
 • Papaya - Speciellt bra för tarmarna.
 • Persilja - Har en fantastisk förmåga att alkalisera alla kroppens system.
 • Spenat - Kanske härlig sallad eller bara lagom uppvärmd spenatsoppa.
 • Rucolasallad
 • Grönkål
 • Gröna bladgrönsaker som sallad samt grönsaker av alla dess olika slag.
 • Sparris - Gör kroppen alkalisk och bara att choppa rakt ned i sallad, ånga eller ner i smoothie.
 • Koriander
 • Nässelblad
 • Maskrosblad
 • Portlak
 • Dulse - Sjötång gärna från norra Atlanten.
 • Te på Groblads blad.
 • Vilda blåbär samt andra bär.
 • I princip alla frukter samt grönsaker gör oss mer alkaliska.

Mer kraftfull inspiration finns även på sidan med 28 dagars reningsprogram länk här, samt inspiration till ett hälsosamt vätskeintag på sidan livets elixir länk här.

Translate »