Gå till innehåll

GALLBLÅSAN

Inspiration från Anthony Williams livsverk.

Gallblåsan är en fantastisk trio med levern och bukspottkörteln där levern utgör kärnan i detta nära samarbete. Mycket av det problem som kan uppstå med gallblåsan grundar sig på leverns funktion. Levern och gallblåsan producerar tillsammans galla som bland annat är tänkt för att bryta ned tuffa proteiner och fetter, men när levern är ansträngd p.g.a. att den är angripen, slaggad, och kanske även förfettad/fettad, så vid högt fettintag så måste gallan skräddarsys om lite för att bryta ned fettet mer effektivt. Det kan då resultera i att proteiner bryts ned mindre effektivt, i ett redan känsligt system så kan proteinerna dels göda patogener, stanna upp och vara i vägen för andra processer vilket kan resultera i att ammoniakgas bildas och ansamlas, som sedan kan ta sig vidare och påverka känsliga områden runt om i kroppen. Så levern och ammoniakgasen i kombination med bakomliggande patogener och potent kontaminering runt om i kroppen, är viktiga faktorer att se över för att optimera gallblåsans funktion.

Ammoniakgas som sedan kan ta sig igenom vävnaden och påverka väldigt känsliga områden runt om i kroppen, allt från smärta och värk i axlarna till migrän. Detta är egentligen den här processen som sker vid det som många gånger kallas för 'läckande tarm' som då inte betyder att det blir fysiska hål i tarmen, utan ammoniakgas som tar sig igenom tarmens hinnor och vävnad och stör.

 Gallblåsan kan även vara angripen av patogener som den breda herpesfamiljen med HHV-4 Epstein Barr länk här eller snarlika varianterna som de vanligaste angriparna.

Diagnoser som brukar ges vid denna problematik är bland annat SIBO, IBD, 'Läckande tarm' (ammoniakgas som tar sig genom vävnad i de flesta fallen, inte att det blir håll i tarmen men dock kan några Streptococcus bakterier likt borra sig igenom tarmen), Crohns sjukdom, Uppsvälldhet, Smära som uppstår runt om i kroppen, PMS besvär, samt andra problem i regionen runt buken. 

När leverns funktion är nedsatt av de olika faktorerna som nämnts ovan och mer detaljerat på sidan om levern länk här, så kan levern bli överhettad. Detta resulterar i att gallblåsan tvingas kämpa för att kyla ned sig. Den varma sörja av slaggprodukter, bland annat bilirubin (röda blodkroppar som tas ur bruk) samt ibland även kolesterol förs vidare till gallblåsan och kyls ned och stelnar som bildar stenar i gallblåsan. Dessa gallstenar kan påverka gallblåsans funktion samt även trigga inflammation. Så för att adressera grundproblemet så behöver leverns funktion optimeras, mer om det på sidan om levern länk här.

En viktig skyddande funktion som gallblåsan har är att så fort något främmande föremål hamnar i kroppen, allt från en sticka i fingret, metallplattor och skruvar till inplantat av olika slag. Så producerar den enzymer med mål att kapsla in det kroppsfrämmande föremålet, för att skydda resten av kroppen. Detta anstränger både gallblåsan samt resten av systemet då både näring och energi går åt för att upprätthålla den prioriterade processen. Detta är något som forskarvärlden inte börjat studera än.

GALLSTENAR

Undvik att utföra speciella kraftfulla stenutdrivande kurer som florerar då detta kan göra att stenarna förflyttar sig och fastnar, trigga inflammation och kan skapa stora problem. Det man vill göra är att bryta ner dessa långsamt och försiktigt efter systemets förmåga att hantera processen. Det man även vill lägga fokus på är att skicka extra mycket kärlek och stötta sin fantastiska lever, dra ned på fettintaget rejält så undvik animaliska produkter då dessa innehåller dolda fetter. Mer om hur man stöttar levern finner du på sidan om levern länk här. Även riktigt bra är Anthony Williams 28 dagars reningsprogram länk här.

Mantrat är mer frukt, bär, plantbaserat som grönsaker, svampar, rotfrukter, örter, även dricka rikligt med ren och kraftfull levande vätska. Här nedan är extra bra gåvor från naturen som tillför kraftfulla byggstenar för att stötta gallblåsan och även bryta ned samt driva ut gallstenar.

 

 • Stjälkselleri - Denna ört innehåller kraftfulla salter i komplexa föreningar som hjälper kroppen bryta ned alla former av stenar som kan bildas. Mest kraftfullt är att juice'a ett helt knippe och dricka direkt när man vaknar för full effekt, helst ekologisk. Annars ned med några stavar i smoothie'n, sallad eller bara snacka rakt av mellan måltiderna.
 • Kronärtskocka - Stöttar gallblåsans prestation och funktion
 • Potatis - Främjar en inflammerad gallblåsa.
 • Ingefära - Främjar gallblåsan.
 • Tomater - Innehåller en syra som är kraftfull med att bryta ned gallstenar.
 • Vindruvor - Röda innehåller lite mer nyttiga näringsämnen samma här helst ekologiska, då de har tunt skal och kan absorbera kemikalier samt metaller som de besprutas med.
 • Äpplen - Kraftfulla byggstenar för att driva ut föroreningar ur både gallblåsan samt levern.
 • Papaya - Främjar gallblåsan.
 • Banan - Främjar gallblåsans funktion.
 • Hibiskus - Kraftfulla byggstenar som optimerar funktion och gör rent gallblåsans väggar.
 • Gentiana - Främjar gallblåsan samt effektiv mot gallstenar.
 • Tranbär - Riktigt kraftfull att stötta gallblåsan samt bryta ned stenar.
 • Körsbär
 • Citron/lime-vatten - Fantastisk på att rena gallblåsan sikta på få i sig minst en liter per dag.
 • Gurkjuice - Främjar hela reningsprocessen och förser kraftfulla elektrolyter.
 • Aloe Vera -Kraftfulla byggstenar till hela systemet.
 • C-Vitamin - Sikta på att få i sig de olika kraftfulla C-vitaminerna, t.ex. Rädisor, Kiwis, Nypon, Tomater, Apelsiner.
Translate »