Gå till innehåll

HHV-3 Shingles Virus

Inspirerat av Anthony William's livsverk

Idag finns över 40 olika varianter av Shingles viruset som även de tillhör den breda herpesfamiljen. Det är dessa lite mer dolda varianterna som står för den mesta skadan, så därför är det så viktigt att vi fått denna kunskap samt förståelse för dessa virus nu. De drar gärna nytta av alla olika former av belastningar och tålmodigt inväntar rätt läge för att försöka avancera, gömmer sig gärna djupt inne i organ som t.ex. levern, där immunförsvaret har svårigheter att komma åt dem. Kan ligga och stärka upp sig och invänta rätt läge i decennier och slår gärna läger i kroppen där de har nära till nervsystemet, som är deras mål att attackera och triggar då kroppens försvarsmekanism inflammation. De inflammerade och skadade nerverna påverkar nervernas funktion och då allt runtom som är beroende av kommunikationen. Även deras restprodukter blir ett nervgift beroende på vilka toxiner i kroppen som de kan livnära sig på, som de även kan utsöndra strategiskt och ge obehag i olika former, allt från utslag på olika delar runt om på kroppen, fysisk funktionsnedsättning, mentala obalanser till hjärtklappningar.

När de väl bestämmer sig för att ta sig ur det vilande läget och försöka avancera, så ett klassiskt ställe där de gärna attackerar och då triggar inflammation, är i och runt ischiasnerverna i lägre delen av ryggraden. Så smärta i detta område som kommer och går kan vara virusen som försöker avancera.

Vanligt förekommande vid Shingles infektion är Feber, huvudvärk, utslag, muskel- och ledsmärta, även smärta i nacken, skarp nervsmärta, brinnande nervsmärta, och hjärtklappning (när virusens nervtoxinerna via blodet når hjärtat och påverkar dess funktion). Även Bältros är Shingles virus.

Mer symptom som i många fall är Shingles virus är utslag och blåsordomnande känsla, brinnande känsla, spasmer, kronisk migrän, ansiktsförlamning (bell's palsy), fryst axel (frozen shoulder), så kallade diabetiska nervsmärtor samt Diabetesneuropatier, Kolit, brinnande känsla i underlivet, smärta/brinnande/utslag i och runt munnen, smärta i - käken, käkleder, tänder, tandkött och hals. Även diagnos som kronisk Borrelia (Lyme disease) och MS (Multipel skleros) har getts vid Shingles infektion.

Kan börja med att kategorisera de olika varianterna efter - de som ofta ger utslag/blåsor och - de som mer sällan ger utslag att istället så letar sig nervgifterna in i kroppen. Nedan kommer kunskap om de vanligaste stammarna och hur de gärna avancerar i kroppen.

Åtta olika Shingles stammar som ger utslag och blåsor. De olika virusen producerar lite olika nervgift beroende på vilken cocktail av kontaminering som finns tillgänglig i kroppen, allt från deras restprodukt till döda virusceller blir ett nervgift. Detta nervgift som de kan utsöndra strategiskt letar sig utåt i kroppen till perifera nerverna samt huden, blir då ett dermatoxin. Det är nervgiftet som skapar kliandet, röda irriterade utslag, blåsor och pustler som Shingles är så ökänd för. Varianterna nedan är för att kategorisera de olika och visar vart de helst får fäste i kroppen, men de kan även sätta sig runt om eller i anslutning till dessa ställen, samt i vissa fall i helt andra områden än vad de är kategoriserade som om de ej fått möjlighet att avancera till sitt favoritställe.

 • 1.1 Klassisk Shingles - Utslag var som helst på kroppen från bröstet ner till fötterna, kan t.ex. ge utslag och blåsor på en sida av kroppen eller ett ben. Med den vetskap som sjukvården har i ryggen idag så är detta tydligen den enda varianten av Shingles som de har kunskap om. Viktigt att veta att vattkoppor ej är denna variant av Shingles som sjukvården har teorier om.
 • 1.2 Överkroppen - Utslag från bröstet och uppåt, axlar, nacke men inte på armarna.
 • 1.3 Båda armarna - Utslag på båda armarna och båda händerna och utslagen har ofta ett förändrande mönster, fläck liknande, med stora och små pustler som ibland är åtskilda.
 • 1.4 En arm - Utslag på endast en arm och utslagen har ofta ett förändrande mönster, fläck liknande, med stora och små pustler som ibland är åtskilda.
 • 1.5 Huvudet - Utslag som exklusivt uppkommer på toppen eller sidorna av huvudet, pustlerna är lite mindre än de nämnda ovanför och har ibland "små horn". Misstas ofta av sjukvården att vara någon form av svampinfektion.
 • 1.6 Båda bena - Utslag på båda bena och med lite annorlunda utslag jämfört med de tidigare nämnda, pustler som visar sig nästan som konstellationer.
 • 1.7 Vaginal - Kan visa sig som utslag och blåsor i området i och runt vaginan, klassiska ställen är mellan rektum och vaginan, lägre delarna av stussen, samt/eller insidan av skrevet. Misstas av ofta av sjukvården att vara HHV-2 vars utslag ofta är är mer koncentrerade. Medans vid vaginal Shingles infektion är pustlerna ofta lite mer utsprida samt att de ger mer smärta än vad HHV-2 ger.
 • 1.8 Neurotoxisk Shingles - Förutom de utslag och pustler på huden så kan de även göra stor skada inne i kroppen, då de så gärna attackerar nervsystemet. Det är virusens nervgift som kan ta hårt på kroppen och även ge en hel del smärta.

Åtta olika Shingles stammar som ej ger utslag. Dessa virusstammar så är nervgifterna lite annorlunda och tar sig istället djupare in i kroppen, med siktet på större nerver för destruktivare effekt. När virusen redan har attackerat nerver och triggar inflammation så har deras nervgift en ännu mer förödande effekt. Dessa stammar ger ofta mer intern smärta och nervskador. Alla dessa är mer eller mindre helt okända för forskarvärlden. Varianterna nedan är för att kategorisera de olika och visar vart de helst får fäste i kroppen, men de kan även sätta sig runt om eller i anslutning till dessa ställen, samt i vissa fall i helt andra områden än vad de är kategoriserade som om de ej fått möjlighet att avancera till sitt favoritställe.

 • 2.1 Neuralgisk Shingles (Diabetesneuropatier) - Attackerar oftast de nedre extremiteterna och skapar nervskador, domningar och/eller brinnande känsla i benen. Är missförstådd av sjukvården att det har med diabetes att göra när det egentligen är Shingles virus som triggar inflammation i och runt nerver. Ungefär 50% av de diagnostiserade patienterna har ej diabetes diagnos, vilket skapar förvirring.
 • 2.2 Extremt kliande Shingles - Denna virusstam kan skapa en galen kliande känsla som flyttar på sig och som inte går att klia. Beror på att viruset påverkar nerver som många gånger är djupt innanför huden. Oftast inte så smärtsam och inte samma brännande känsla men den kliande känslan som flyttar sig, kan ha minst lika destruktiv effekt och kan bland annat påverka sömnen samt hur vi tar oss fram i vardagen.
 • 2.3 Underlivs Shingles - Kan rota sig djupt inne i vaginans väggar och triggar inflammation i och runt nerverna, kan även ta sig till blåsan samt rektum och skapa ytterligare oreda. Kan skapa en brinnande obehaglig känsla som kan liknas med tortyr. Här kan sjukvården komma med teorier om hormonella obalanser där lösningen varit att skriva ut steroidhormoner, som tyvärr i många fall då göder virusen och det blir värre.
 • 2.4 Kolit Shingles - Många fall av Kolit är denna stam av Shingles virus och ger ett tillstånd där det triggas svår inflammation samt blödningar i de inre hinnorna av grovtarmen. Magsmärtor, blod i avföringen, försvagad/orkeslös samt tappar vikt är några av symptomen här. Att behandla kolit med immundämpande preparat, steroider eller antibiotika göder ibland virusen eller försvagar oftast kroppen och på den vägen kan främjar virusen. Steroider kan dämpa effekten men eftersom det inte adresserar virusen så kommer ofta problemen tillbaka efter ett tag.
 • 2.5 Brännande ben och armar - Kan skapa en varm brinnande känsla i ben och armar ofta djupt ner under huden så det är svårt att lindra, eftersom denna stam inte ger utslag så har det varit svårt för forskarvärlden samt sjukvården att förstå att det är virus.
 • 2.6 Oral Shingles, Temporomandibulär leder (TMJ) och Ansiktsförlamning - Attackerar gärna tandköttet vid området i och runt käken som då ge smärta. Är ofta orsaken bakom ansiktsförlamning där kritiska ansiktsnerver triggas till inflammation, trigeminal nerver inflammeras och kan då ge bland annat smärta i temporomandibulära leder. När de attackera tänder och ger smärta så kan många virusinfektioner misstagas för vanlig bakteriell infektion, då lösningen tyvärr ibland landar i en rotfyllning, en process som oftast belastar kroppen och då gynnar angriparna. Utan att adressera virusinfektionen så kan denna virala tortyr i detta område fortsätta härja i flera år.
 • 2.7 Fryst axel (Frozen shoulder) - Denna stam kan påverka nerverna i axeln och kan skapa ett tillstånd där axeln fryser sig i ett läge, kan sitta i flera månader upp till ett år. Detta tillstånd har misstolkats av sjukvården mot infektiös bursit med antibiotika som lösning, som då istället många gånger belastar kroppen och gynnar virusen. Ibland blir även lösningen en operation för att tillfredsställa patienten, ett ingrepp som oftast resulterar utan någon direkt lösning.
 • 2.8 Brinnande kropp Shingles - Denna stam kan få hela kroppen att kännas som att den brinner. Virusen har då kommit åt Ganglierna och kan där utsöndra sitt nervgift strategiskt, som därifrån når ut till resten av nervsystemet och triggar inflammation lite överallt. Detta är en mer ovanlig variant och är ofta väldigt tufft mentalt med mycket rädslobaserade adrenalin-cocktails som försvagar kroppen och då gynnar angriparna.

Det är ofta när flera Shingles varianter som samarbetar och kan avancera i en tungt belastad kropp, som de kan göra märkbar skada. Då de drar nytta av alla former av belastningar så det är viktigt att utesluta så mycket som bara går av det som belastar kroppens system Allt från andra patogener, kroppsfrämmande substanser till skadlig strålning, mest skadligt är kroppens egna rädslobaserade adrenalin-cocktails. Som med allt annat oönskat i kroppen så är det viktigaste stegat att veta om att de finns i kroppen och även vart - Exponering, informationen integreras in i varenda cell! Detta ger kraft till hela symfonin och då speciellt i detta fall immunförsvaret. Då dessa små klena varelsers starkaste vapen mot oss är när de är dolda, även när vi står utan tillfredsställande svar om varför vi mår dåligt, att det då kan utsöndras tunga rädslobaserade adrenalincocktails så som oro, ångest, panik, påverkar hela symfonin väldigt negativt och främjar då angripande patogener.

Några vanliga faktorer som kan trigga igång eller främja en bakomliggande virusinfektion:

Nedan listas kraftfulla byggstenar och komplexa komponenter som är extra bra i kampen mot Shingles virus.

 • Bär speciellt vilda Blåbär – (Bäst är tydligen en vild sort från Kanada, Vaccinium Angustifolium, men de vilda svenska bären är också väldigt näringsrika) Hjälper att återställa det centrala nervsystemet och att driva ur virusens nervtoxiner.
 • Papaya (försök även få med några kärnor) - Återställer centrala nervsystemet samt stärker och bygger upp saltsyran i magen.
 • Röda Äpplen
 • Päron
 • Bananer
 • Kronärtskocka
 • Gröna bönor
 • Avokados
 • Sötpotatis – Stödjer levern med att driva ut virusets restprodukter och toxiner.
 • Spenat – Främjar en basisk miljö i de områden som kroppen skall hålla basisk, samt ger höggradigt absorberbara mikronäringsämnen till nervsystemet.
 • Sparris – Renar levern och mjälten samt stärker Bukspottkörteln.
 • Kokosnöt - Antiviral och är antiinflammatorisk.
 • Nässelblad - Reducerar smärta och inflammation i samband med utslag från Shingles virusen.
 • Zink - Sänker inflammation reaktioner på grund av virusens nervtoxiner.
 • L-lysine – Väldigt effektiv med att försvåra hur viruscellerna rör och reproducera sig.
 • Selenium - Återbygger skadade nerver vid huden.
 • Magnesium - Reducerar inflammation och lugnar nerverna vilket hjälper dem att inte svälla upp så mycket och hindrar dem ifrån att få spasmer. Supportar även muskler vid de skadade nerverna.
 • MSM (methylsulfonylmethane) – Återställer nerver som spänt åt sig på grund av inflammationen, återfår bättre rörlighet och spänst.
 • Vitamin B12 (metylkobalamin och adenosylkobalamin) Reparerar och stärker de delar av nervsystemet som har blivit skadat av virusen.
 • EPA & DHA (Växtbaserad ej fiskbaserad) - Reparerar och stärker de delar av nervsystemet som har blivit skadat av virusen.
 • ALA (Alfa Liponsyra) – Antioxidant som hjälper att reparera och skydda de områden av nervsystemet som har blivit skadad av virusens effekt.
 • Lobelia - Eliminerar virus vid kontakt.
 • Mattram (Feverfew) - Reducerar inflammation i nervsystemet.
 • Kalifornisk vallmo ( California poppy) - Reducerar inflammation och lugnar nerverna, hjälper stoppa nerverna från att svälla och skapa spasmer.
 • Lakritsrot - Väldigt effektiv med att försvåra hur viruscellerna rör och reproducera sig.

Dessa ovannämnda gåvor från naturen innehåller kraftfulla fytokemikalier som kan attackera virusens olika stammar. Dessa stödjer återhämtning från de utsöndrande vågorna av nervtoxiner, främjar immunförsvaret, ger kraftfulla byggstenar för läkning, lugnar inflammerad hud  och vävnad samt stöttar kroppen med att driva ut kroppsfrämmande substanser.

För att uppnå önskat resultat bör dessa uteslutas efter egen förmåga.

 • Majs och alla produkter som innehåller någon form av majs. Otroligt genmodifierad och göder många patogener och på den vägen trigga kroppens försvarsmekanism inflammation.
 • Soja och alla sojaprodukter. Har även den råkat ut för liknande genmodifierat öde som majsen, otroligt hårt besprutad runt om i världen.
 • Rapsolja och produkter med rapsolja i. Liknande genmodifierat öde även för Raps, även triggar inflammation framför allt i tarmsystemet. En av de sämre oljorna för kroppen.
 • Bearbetade Sockerbetor. Även fått ett genmodifierat öde, drogen socker har i många fall destruktiv effekt på kroppen.
 • Alla animalier innehåller höga halter steroidhormoner. Vid diverse hantering och slakt så är många djur fullproppade av steroidhormoner som göder många virus samt belastar systemet, även vilt som blir skjuten några gånger och förblöder i ett buskage kan innehålla ännu högre värden. Dagens tester att mäta pH säger endast halva bilden av de (för en sjuk individ) destruktiva steroidhormonerna.
 • Ägg. Att överleva perioder av vår utveckling runt om på denna planet så har ägg varit en livsviktig näringskälla, men idag så kan vi få i oss i snitt 350 ägg om året. Ägg i en tungt belastad kropp göder bland annat patogener och kan trigga inflammation. Då de innehåller mycket steroidhormoner som är några virus varianters favoritföda, samt även vissa proteiner och fetter bland annat som olika patogener gärna livnär sig på. Vissa patogener är skapade i laboratorium och där göds de ofta på äggbaserad föda.
 • Mejeriprodukter. Kombinationen laktos (sockerart) och fett är destruktivt för ett försvagat system, speciellt påfrestande för levern. Även fullproppad med steroidhormoner till de tänka små liven som även göder många patogener.
 • Fläsk. Alla sorters fläskprodukter, grisen svettas inte och kan därför inte svettas ut överskott av kroppsfrämmande substanser som sätter sig i köttet, samt som de flesta animaliska produkter är fullproppade med steroidhormoner, samt kemikalier i form av mediciner och andra ämnen som främjar patogener.
 • Odlad fisk. För att överleva trånga utrymmen göds fiskarna med antibiotika och har ofta giftiga kemiska substanser i vattnet. Göds även av näring som inte alltid är naturlig för fiskarna.
 • Gluten. Protein som är svårt för ett redan funktionsnedsatt näringsupptag att bearbeta, dagens grovt förädlade vete innehåller även andra proteiner som i olika kombinationer kan skapa inflammation och förvirra immunförsvaret.
 • Smakförstärkande ämnen. Glutamat, eller Natriumglutamat (Sodium glutamate) även förkortat MSG samt Maltodextrin används bland annat som smakförstärkande ämnen. I bland annat snabbmat och ofta i maten från Asiatiska restauranger.
 • Naturliga Smakämnen. Innehåller ofta Glutamat i någon form och är egentligen långt ifrån naturliga.
 • Artificiella smakämnen. Framtaget i laboratorium och bör undvikas.
 • Sötningsmedel. De flesta artificiella sötningsmedlen innehåller nervgiftet aspartam.
 • Konserveringsmedel. Bland annat Citronsyra E330, Kaliumsorbat E202, Svaveloxid E220, kan skapa väldigt negativa reaktioner i kroppen.
 • Fluorämnen. Är ett nervgift som även sätter igen körtlar som tallkottkörteln, som i sin tur kan ge upphov till att mer metaller kan sätta sig i det området.

Supplement att undvika.

 • L-Karnitin, Aminosyra som ej är bra i koncentrerad form.
 • Glandulära kosttillskott, Ofta animaliskt tillverkade och göder patogener.
 • Proteinpulver, Ofta tillverkade av mejeriprodukter som vassle och innehåller ofta MSG, triggar bland annat inflammation.
 • Fiskoljetillskott, Innehåller ofta spår av metaller och dioxider. Vegetabilisk omega 3 (DHA & EPA) källa är att rekommendera.
 • Järntillskott, Järn i ren form göder patogener, bättre att få det i sig genom naturliga vegetabiliska råvaror som även innehåller antivirala bodyguards.

Mer inspiration finner ni på sidan om Antiviral kost, kraftfullt 28 dagars reningsprogram att integrera in i sin vardag, relevant är även att driva ut metaller och tungmetaller, och vikten i att Jorda sig regelbundet, Andas, samt inspiration till ett hälsosamt vätskeintag.

Translate »