Gå till innehåll

Metall & Tungmetalls utrensning

Bästa utrensningstiden brukar vara första timmen när man har vaknat på morgonen, då kroppen har städat och samlat ihop kroppsfrämmande substanser samt restprodukter under nattens sömn. Vi föds med en kontaminering och i många fall så ökar denna under ens liv, dels så göder många metaller i olika former virus, även metaller i kroppens elektriska miljö kan störa och även skada kroppens symfoni. Längst ned på sidan finns även extra kraftfulla gåvor från naturen för att driva ut metallkontaminering ur magen och tarmsystemet.

Mer om metallernas inverkan på kroppen länk här.

Medans du arbetar med att avlägsna metaller, försök att eliminera ägg, fläsk och eventuella mejeriprodukter från din kost. Om du älskar djurprodukter, försök sänka ditt intag av frigående kyckling eller gräsfodrat nötkött till en gång om dagen. Om du är vegetarian eller vegan så försök sänka dina växtbaserade fetter, så som t.ex. oljor, nötter, avokados då levern renar inte lika effektivt om den måste bearbeta fett samtidigt. Mer om att stötta leverns förmåga finns på sidan om levern länk här.

 • Ett bra tips här är att utesluta all form av fett på förmiddagen, för att ge levern bättre utrymme och få full effekt av morgonsmoothie/juice samt av en härlig sallad gjord på frukt och bär.
 • Även viktigt att inte pusha systemet för hårt så börja mjukt och försiktigt, känn efter ordentligt hur din kropp svarar. Ta denna chans och se det som en gåva att komma i djupare kontakt med din kropp. Ju renare den blir desto mer distinkt kommer den att tala om när den utsätts för något som den inte främjas av.
 • Glymfatiska systemet är hjärnans lymfsystem och jobbar som mest aktivt och effektivt de senare djupsömns timmarna, inspiration för att optimera sin sömn länk här. 

Dessa kostförändringar främjar kroppen med att dra skadliga metaller ut ur kroppen, speciellt ur kärnan av levern där de mest skadliga kontamineringen hålls och skyddas. Samtidigt fyller du din kropp med ren vätska samt ett högt intag av frukter, bär, grönsaker och örter. Så att du får näring, energi och kraftfulla komponenter och byggstenar som stödjer kroppens alla reningsfunktioner.

Vid all utrensning så är det viktigt att hålla vätskeintaget högt, gärna rent vatten med citron och/eller lime. Minst 1,5 liter om dagen är en bra tumregel. Även Stjälkselleri är bra att kombinera gärna som ren juice, även gurka är riktigt fint då de främjar lymfvätskan.

Här nedan kommer de mest kraftfulla gåvorna från naturen Inspirerat från Anthony William, för att driva ut metaller och tungmetaller ut ur kroppen. 

 • Hawaiiansk Spirulina - Även Spirulina från andra delar av världen går bra men är antagligen inte lika ren som den Hawaiianska, är ofta lite kontaminerad från havet men tappar ej av den eventuellt existerande kontamineringen när den väl är inne och städar i kroppen, vilket t.ex. Chlorella tenderar till att kunna göra. Men när den väl bundit sig till något ämne så släpper den det ej i kroppen, så när den väl binder sig så tar den alltid med sig ämnet ut ur kroppen . Dessa ätbara blågröna alger drar ut samt suger upp metaller från djupet i bland annat hjärnan, centrala nervsystemet, levern samt runt om i kroppen. Sikta på 2 teskedar blandade i vatten, kokosnöt, juice eller i en trolldrycks smoothie, men börja försiktigt.
 • Korngräs-juicextrakts-pulver - Även vanligt Korngräspulver går bra eller ännu kraftfullare att odla eget korngräs som både kan köras i juicemaskin eller klippa rakt ned i smoothien. Förbereder bland annat kvicksilvret för fullständig absorption av bland annat Spirulin. Detta näringsgräs har förmågan att dra metaller ut ur bland annat mjälten, tarmkanalen, bukspottkörteln, sköldkörteln samt reproduktionssystemet. Sikta på att dricka 1-2 teskedar blandade i kokosvatten, juice eller smoothie, men ta det försiktigt i början.
 • Koriander - Går djupt i svåråtkomliga ställen och extraherar metaller från tidigare år så det är bra för bland annat det kvicksilverarvet vi kan bär på. Blanda en kopp i en smoothien, juice, sallad, guacamole eller i princip vad som helst.
 • Vilda blåbär - (Bäst är tydligen en vild sort från Kanada, Vaccinium Angustifolium, men de vilda svenska bären är också väldigt kraftfulla) Dra metaller ur hjärnvävnaden och är fullproppad med kraftfulla byggstenar för läkning, att reparera eventuella gasfickor som skapas genom oxidation från metallerna i kroppens elektriska miljö samt när de tas bort. Det är viktigt att använda vilda blåbär, eftersom de har unika fytonäringsämnen med speciella avgiftningsmöjligheter. De starka antioxidanterna i vilda blåbär bidrar till att motverka eventuella oxidativa skador som lämnas bakom avlägsnandet av metallerna, detta är särskilt viktigt för hjärnvävnaden. Vildblåbär är faktiskt den mest kraftfulla näringskällan för att stoppa och ofta läka skadan vid Alzheimers och demens. Odlade blåbär är näringsrika men saknar de vilda blåbärens metall-dragande förmåga, vilda blåbär finns i frysfacket i de flesta butiker. Sikta på att inta minst en kopp dagligen.
 • Atlantisk dulse - Förutom kvicksilver binds denna ätbara tång med bland annat bly, aluminium, koppar, kadmium och nickel. Till skillnad från andra tångar är Atlantisk dulse ett extra kraftfullt verktyg för att driva ut kvicksilver. Går in i djupa samt dolda ställen i matsmältningssystemet och i tarmkanalen, söker upp kvicksilver för att sedan bindande sig till metallen och släpper aldrig taget så det förs ut ur kroppen. Sikta på två matskedar flingor dagligen, eller liknande om det är i helblads form. Den släpper inte eventuell kontaminering från havet inne i kroppen, utan håller fast i den samtidigt som den även städar upp precis som algen Spirulina. Atlantisk dulse är en kritisk del av laget eftersom det kan hänga nära målstrecket, det vill säga vår kolon, väntar på de andra lagkamraterna som även dem har grävt fram och bundit sig till metaller längs vägen.
 • Rädisblast - Rädisblad är i klass med Koriander när det gäller att driva ut metaller så välj ett knippe med fräscha blad, som sedan kan frysas in och plockas fram och användas i t.ex. smoothie, juice och även färsk ner i sallad. Innehåller faktiskt mer C-vitamin än själva rädisorna.

Extra kraftfulla gåvor för att driva ut metaller hur magen och tarmsystemet. 

 • Koriander - Går djupt i svåråtkomliga ställen och extraherar metaller från tidigare år så det är bra för bland annat det kvicksilverarvet vi kan bär på. Blanda en kopp i en smoothien, juice, sallad, guacamole eller i princip vad som helst. Gärna 1/2 kopp om dagen.
 • Persilja - Gärna 1/4 dels kopp per dag
 • Zeolite - Mineralrik lera som bör intas i flytande form.
 • Spirulina - Gärna pulverform då det är mer effektivt och gärna en tesked per dag, men börja och  testa försiktigt.
 • Vitlök - Gärna två klyftor per dag och gärna råa ner i sallad, dressing, smoothie eller liknande för bäst effekt.
 • Salvia - Duktig på att binda sig och städa ut metaller ur bland annat tarmarna, gärna två matskedar per dag.
 • L-glutamin - Som pulverform för mer effektiv effekt att rena magen från metallkontaminering, gärna en tesked per dag.
 • Groblad (Plantain leaf) - Brygga te och gärna dricka en kopp per dag.
 • Rödklöver - Två matskedar blommor för två koppar te att dricka dagligen.
Translate »