Gå till innehåll

Hypertyreos & Graves sjukdom

Hypertyreos är även det virus från den breda herpesfamiljen som borrar sig in i körtelns vävnad och triggar inflammation, samt stimulerar körteln att påskynda processen att skapa nya celler då vävnad. I detta läge jämfört med Hypotyreos så blir det en överproduktion av diverse hormoner. I detta läge ges även diagnosen Graves sjukdom som inte är att immunförsvaret helt plötsligt skulle börja attackera sig själv, utan även det är bakomliggande virusinfektion. Det är oftast lite mer aggressiva varianter av Epstein barr virusen länk här, som då tvingar sköldkörteln till överproduktion av vissa hormoner beroende på vilka delar de attackerar.Även massa spännande inspiration för att stötta sköldkörteln länk här.

  • Virusens mål med att attackera sköldkörteln är för att störa det endokrina systemet, samt störa homeostasen mellan kroppens alla organ, körtlar samt funktioner. Speciellt för att tvinga binjurarna att producera mer adrenalin vilket betyder mer steroidhormoner som virusen kan livnära sig på. Vid en nedsatt funktion på sköldkörteln så är binjurarna beredda att producera hormonblandningar för att täcka upp och kompensera, när sköldkörteln har problem med sin produktion. Läs mer om detta samt hur man stöttar sköldkörteln länk här.
  • Väldigt väldigt få fall så är det enbart strålning som skadar och stör körteln, men oftast så är det i kombination med virusinfektionen. Läs mer om att driva ut strålning ur kroppen länk här.

Vanliga symtom är utbuktade ögon, förstorad sköldkörtel, uppsvälld hals, viss utmattning, och fluktuationer i kroppens temperatur. Vanliga symptom som eventuellt kan finnas med i symptombilden som anses vara relaterat till Graves sjukdom, är då ofta från den bakomliggande virusinfektionen runt om i kroppen.

Translate »