Gå till innehåll

Metall & Tungmetalls utrensning

Bästa utrensningstiden brukar vara första timmarna när man har vaknat på morgonen, då kroppen har städat och samlat ihop naturliga restprodukter samt massa annat som den anser är kroppsfrämmande under nattens sömn. De flesta föds med en kontaminering och i många fall så ökar denna under livets gång om inte kroppen får ordentligt med utrymme att rena sig. Dels så göder olika metaller patogener som olika virus, men även att metallkontaminering i kroppens elektriska miljö kan störa och även skada kroppens symfoni, vara en betydande del av eller själva bidragande faktorn för diverse neurologiska symptom. Längre ned på denna sida finns extra kraftfulla gåvor från naturen och även inspiration för geniala kombinationer för att driva ut metallkontaminering ur kroppen säkert.

Mer om den skada som metallerna kan åstadkomma i kroppen länk här.

Medans du arbetar med att avlägsna metaller så försök att eliminera ägg, sädesslag, fläsk och eventuella mejeriprodukter från din kost, även försök att sänka intaget av fett då fett stagnerar systemen speciellt i en belastad kropp. Om du äter animalier så försök sänka ditt intag av frigående kyckling eller gräs fodrat nötkött till en gång om dagen. Om du är vegetarian, vegan, människovarelse, så försök sänka dina växtbaserade fetter som t.ex. oljor, nötter, avokados då levern renar inte lika effektivt om den måste bearbeta fett samtidigt. Mer kraftfull inspiration för att stötta leverns förmåga att rena kroppen säkert finns på sidan om levern länk här.

 • Ett bra tips är att utesluta all form av fett på förmiddagen för att ge levern bättre utrymme och få full effekt av morgonsmoothie, juice, citron/limevatten samt av en härlig sallad gjord på frukt och bär.
 • Även viktigt att inte pusha systemet för hårt så börja mjukt och försiktigt och känn efter ordentligt hur din kropp svarar. Ta denna chans och se det som en gåva till dig själv att komma i djupare kontakt med din fantastiska kropp. Ju renare den blir desto mer distinkt kommer den att tala om när den utsätts för något som den inte främjas av. Anthony Willim's 28 dagars reningsprogram länk här.
 • Glymfatiska systemet är hjärnans lymfsystem och jobbar som mest aktivt och effektivt det senare timmarna av djupsömnen, inspiration för att optimera sin sömn länk här.

Dessa kostförändringar främjar kroppen med att dra skadliga metaller ut ur kroppen, speciellt ur kärnan av levern där det mest skadliga kontamineringen hålls och skyddas. Samtidigt fyller du din kropp med ren vätska samt ett högt intag av frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, kryddor och örter. Så att du får näring, energi och kraftfulla komponenter samt byggstenar som stöttar kroppens alla reningsfunktioner.

Vid all utrensning så är det viktigt att hålla vätskeintaget högt och gärna rent vatten med citron och/eller lime. Minst 1,5 liter om dagen är en bra tumregel. Även stjälkselleri är bra att kombinera gärna som ren juice, gurka gärna som juice är också riktigt kraftfullt då det främjar lymfvätskan bland annat.

Här nedan kommer det mest kraftfulla gåvorna från naturen Inspirerat från Anthony William's förmedlade livsverk, för att neutralisera och driva ut metaller och tungmetaller säkert ut ur kroppen, samt även reparera eventuella oxidativa och neurologiska skador. 

 • Spirulina - Hawaiianska har länge varit bland det renaste på marknaden men senare åren så har Vimergy tagit fram det absoluta renaste och då riktigt kraftfull spirulina. Är ofta kontaminerad från havet men tappar inte den eventuellt existerande kontamineringen när den väl är inne och städar i kroppen, vilket t.ex. Chlorella tenderar till att kunna göra. Men när den väl bundit sig till något ämne så släpper den det inte i kroppen, så när den väl binder sig så tar den alltid med sig ämnet ut ur kroppen. Dessa ätbara blågröna alger drar ut metaller från djupet i bland annat hjärnan, centrala nervsystemet, levern samt runt om i kroppen. Sikta på 2 teskedar blandade i vatten som en grogg, kokosnöt, juice eller i en trolldrycks-smoothie, men börja försiktigt och känn efter hur kroppen svarar.
 • Korngräs-juicextrakts-pulver - Även här så är Vimergy det bästa märket på marknaden just nu. Vanligt Korngräspulver går också bra eller ännu kraftfullare att odla eget korngräs som både kan köras i juicemaskin eller klippa rakt ned i smoothien, dock inte lika kraftfullt som juiceextrakts-pulvret. Förbereder bland annat kvicksilverkontaminering för fullständig absorption av bland annat Spirulina. Detta näringsgräs har förmågan att dra metaller ut ur bland annat mjälten, tarmkanalen, bukspottkörteln, sköldkörteln samt reproduktionssystemet. Sikta på att dricka 1-2 teskedar blandade i kokosvatten, juice eller smoothie, men ta det försiktigt i början.
 • Koriander - Går djupt i svåråtkomliga ställen och extraherar metaller från tidigare år så det är bra för bland annat det kvicksilverarvet vi kan bär på. Blanda en kopp i en smoothie, juice, sallad, guacamole eller i princip vad som helst. Intressant fenomen är att om man inte gillar smaken så kan det absolut vara ett tecken på att man har en metallkontaminering i kroppen, efter en period av rening så helt plötsligt börjar man gilla smaken av koriander, detta fenomen kan även gälla Selleri.
 • Vilda blåbär - (Bäst är tydligen en vild sort från Kanada, Vaccinium Angustifolium, men det vilda svenska bären är också väldigt kraftfulla. Viktigt dock att inte blanda ihop med odlade blåbär som är ljusare inuti) Drar metaller ur hjärnvävnaden och är fullproppad med kraftfulla byggstenar för läkning, att reparera skadan efter eventuella gasfickor som skapas genom oxidation från metallerna i kroppens elektriska miljö samt när dessa förflyttas. Det är viktigt att använda vilda blåbär, eftersom dessa har unika fytonäringsämnen med speciella avgiftningsmöjligheter. Det kraftfulla antioxidanterna i vilda blåbär bidrar till att motverka eventuella oxidativa skador som lämnas bakom avlägsnandet av metallerna, detta är särskilt viktigt för hjärnvävnaden. Vildblåbär är faktiskt den mest kraftfulla näringskällan för att stoppa och ofta läka skadan vid Alzheimers och Demens. Odlade blåbär är näringsrika men saknar det vilda blåbärens metall-dragande förmåga, vilda blåbär finns i frysfacket i det flesta butiker. Sikta på att inta minst en kopp dagligen.
 • Atlantisk dulse - Förutom kvicksilver binds denna ätbara tång med bland annat bly, aluminium, koppar, kadmium och nickel. Till skillnad från andra tångar är Atlantisk dulse ett extra kraftfullt verktyg för att driva ut kvicksilver. Går in i djupa samt dolda ställen i matsmältningssystemet och i tarmkanalen, söker upp kvicksilver för att sedan bindande sig till metallen och släpper aldrig taget så det förs ut ur kroppen. Sikta på två matskedar flingor dagligen, eller liknande om det är i helblads form. Den släpper inte eventuell kontaminering från havet inne i kroppen, utan håller fast i den samtidigt som den även städar upp precis som algen Spirulina. Atlantisk dulse är en kritisk del av laget eftersom det kan hänga nära målstrecket, det vill säga vår kolon, väntar på de andra gåvorna från naturen som även dem har grävt fram och bundit sig till metaller längs med vägen.
 • Rädisblast - Rädisblad är i klass med Koriander när det gäller att driva ut metaller så välj ett knippe med fräscha blad, som sedan kan frysas in och plockas fram samt användas i t.ex. smoothie, juice och även färsk ner i sallad. Innehåller faktiskt mer C-vitamin än själva rädisorna.
 • Apelsin - Innehåller bland annat en speciell c-vitamin som är extra bioaktiv för levern.

Här är en video hur man gör Anthony William's förmedlade 'Heavy metal detox smoothie':

Extra kraftfulla gåvor för att driva ut metaller ur magen och resten av tarmsystemet. 

 • Koriander - Går djupt i svåråtkomliga ställen och extraherar metaller från tidigare år så det är bra för bland annat det kvicksilverarvet vi kan bär på. Blanda en kopp i en smoothie, juice, sallad, guacamole eller i princip vad som helst. Gärna 1/2 kopp om dagen.
 • Persilja - Gärna 1/4 dels kopp per dag.
 • Spirulina - Gärna pulverform då det är mer effektivt och gärna en tesked per dag men börja och  testa försiktigt.
 • Vitlök - Gärna två klyftor per dag och gärna råa ner i sallad, dressing, smoothie eller liknande för bäst effekt.
 • Salvia - Duktig på att binda sig och städa ut metaller ur bland annat tarmarna, gärna två matskedar per dag.
 • L-glutamin - Som pulverform för mer effektiv effekt att rena magen från metallkontaminering, gärna en tesked per dag.
 • Groblad (Plantain leaf) - Brygga te och gärna dricka en kopp per dag.
 • Rödklöver - Två matskedar blommor för två koppar te att dricka dagligen.
Reviderad 30/3-2021
Translate »