Gå till innehåll

Hypotyreos

Hypotyreos är ett mildare steg av Tyreoidit (sköldkörtelinflammation) där virus från den breda herpesfamiljen, borrat sig in i vävnaden och triggar inflammation som påverkar hur hormoner produceras samt distribueras ut. Det är oftast Epstein Barr virus som nått till sitt tredje steg. Mer om hur man återställer skadan och driver ut Epstein Barr ur kroppen länk här. Viktig och spännande inspiration om hur man stöttar sköldkörteln finns i länken här.

  • Virusens mål med att attackera sköldkörteln är för att störa det endokrina systemet, samt störa homeostasen mellan kroppens alla organ, körtlar samt funktioner. Speciellt för att tvinga binjurarna att producera mer adrenalin vilket betyder mer steroidhormoner som virusen kan livnära sig på. Vid en nedsatt funktion på sköldkörteln så är binjurarna beredda att producera hormonblandningar för att täcka upp och kompensera, när sköldkörteln har problem med sin produktion. Läs mer om detta samt hur man stöttar sköldkörteln länk här.
  • Väldigt väldigt få fall så är det enbart strålning som skadar och stör körteln, men oftast så är det i kombination med virusinfektionen. Läs mer om att driva ut strålning ur kroppen länk här.

De symptom som är associerat med en Hypotyreos diagnos är i själva verket symptom av den bakomliggande virusinfektionen, som fluktuation på kroppens temperatur, viss utmattning samt apati och även ge torr hud. Andra eventuella symptom kommer som sagt oftast ifrån den bakomliggande virusinfektionen runt om i kroppen. Får virusen möjlighet att avancera vidare och skapa mer intensiv skada och trigga mer inflammation så kan det utvecklas till Tyreoidit samt även mer avancerad inflammation då Hashimotos.

Translate »