Gå till innehåll

Livets Elixir

Majoriteten av våra medmänniskor är tyvärr kroniskt uttorkade idag. Våra förfäder så var det många redan då som inte fick i sig ordentligt med vätska, vilket har påverkat vår utveckling och hälsa. Det är väldigt mycket i vardagen som innehåller uttorkande ämnen och substanser, bra exempel är gifterna samt drogerna koffein och socker, även det små mängderna av klor har en uttorkande effekt i kroppen. Om man redan vet att man dricker för lite eller att man dricker precis det man borde få i sig, så kan alla dessa ämnen och kemikalier göra att man ligger under det värde man egentligen behöver, för att fylla sitt fantastiska system så att det upprätthålls optimerade flöden genom våra intelligenta kroppar.

Mycket av den symptombildning som vi lever med i dag kan grunda sig på en sådan simpel men dock så viktig del som vätskebrist och kronisk uttorkning. Uttorkning stagnerar flöden i kroppens vätskor och framförallt levern påverkas negativt som i sin tur påverkar bland annat vårt blod och lymfsystem, hur effektivt vi syresätter alla celler och renar kroppen. Även vår mage och tarmsystem kan stagnera och på den vägen hur effektivt vi bryter ner och tar upp näring.

Stagnation gör att naturliga restprodukter och eventuell kontaminering ansamlas i kroppen, gärna vid kroppens fördämningar som leder o.s.v. där det blir som flaskhalseffekt, ger en grogrund för patogener som kan trivas mer effektivt och även påverka hur kroppens funktioner smörjs och underhålls.

  • Sikta på att få i sig minst 1,5-2 liter rent vatten per dag.  Helst inte så kallt då det går åt extra energi för kroppen. Vattenfilter eller filterkaraff är att rekommendera, speciellt med kommunalt vatten då det blir mer och mer kemikalier, metaller, plastpartiklar, hormoner, mediciner, uppsjö med giftiga och toxiska ämnen i vattnet. Rekommenderar att alltid bära med sig en ordentlig glasflaska vatten vart man än vandrar på denna planet.
  • Dricka rikligt med rent vatten för att kroppen skall ha en chans att rena mer. Alla tänkbara problem kan uppstå om kroppens reningsförmåga blir nedsatt. Studera urinens färg och lukt, desto mörkare och starkare lukt ju mer koncentrerad är urinen och ger ett sken över om man bör få i sig mer vätska.
  • Drick ordentligt med vatten ca 15-20 min innan det är dags för näringsintag. Drick lite lagom men helst inget till måltiden då vätskan späder ut den optimala cocktail av saliv och magsyra, som påverkar hur näringen bryts ner och sedan tas upp. Tillsätt gärna lite citron eller bitterörter för att främja matsmältningen. Vänta gärna en timme eller två så näringen får ta sig till tarmen, innan man börjar dricka ordentligt igen. Gärna rumstempererat vatten då det går åt extra energi för kroppen om vattnet är för kallt.
  • Pressa färsk ekologisk citron och/eller lime ner i vattnet. Fullproppad med elektrolyter som gynnar våra elektriska kroppar, även så främjar det kroppens reningsförmåga väldigt då det är massa kraftfulla byggstenar till lymfsystemet t.ex. Vatten är en levande entitet som mår bäst i sin naturliga form, så som vi behandlar vatten idag så tenderar vattnet till att 'tappa liv'. Vätskan i t.ex. en citron är superlevande och kan aktivera samt återge liv till vattnet igen. Även Gurkjuice och Sellerijuice är båda otroligt fulladdad vätskeform för kroppen med kraftfulla elektrolyter bland annat till våra elektriska kroppar.

  • Viktigt att inte dricka för mycket vätska med en försurad pH-balans då detta kan påverka pH värde i kroppens vätskebalans negativt. Man kan testa vatten på olika sätt för att se till så vattenkällan håller hälsosam pH-balans, basiskt men helst inte över 7,8.
  • Undvik att salta maten för mycket då det flesta tillsatta salter har en uttorkande effekt på kroppen. Naturliga mineralsalter som inte har en uttorkande effekt i kroppen finns t.ex. i selleri och spenat. Vi kan få i oss allt det salt vi behöver genom selleri, som innehåller essentiella mineral-klustersalter som är ostuderade av forskarvärlden än så länge.
  • Ät mer levande föda då tillagad mat ofta har en uttorkande effekt på kroppen. Levande föda menas råa råvaror som frukt, bär, grönsaker som till stor del består av vätskebaserade näring och energi.

Kroppen består till större del av vatten i en vätska med mineraler, elektrolyter och massa annat spännande för att upprätthålla optimala flöden och elektrisk funktion, fördelat mer i kroppens vätskebalans och lite mindre i blodet för maximalt flöde av det kroppens celler behöver. Får man i sig för lite vätska så kan vätskebalansen låna vätska ifrån blodet, vilket kan resulterar i att blodet blir tjockare och har bland annat svårare att leverera energi till kroppens alla celler, som kan resultera i allt från att man blir trött till att virus och andra destruktiva patogener kan trivas bättre. Även påverka kroppens reningsförmåga och får då även svårare att hantera bland annat inflammation och att driva ut farliga kroppsfrämmande substanser. Brosk, leder och ryggradsdiskarna innehåller väldigt mycket vätska och kan påverkas väldigt negativt om vi inte får i oss tillräckligt. Mycket utrensning sker även genom urinen så det gör stor skillnad för kroppens reningssystem att urinera 2 ggr kontra 3-5 ggr per dag.

Mage och tarm behöver även vätska för att smörja systemet och för att främja produktionen av en perfekt cocktail av magsyra. Allt för att kunna bearbeta allt vi förser systemet med mer effektivt och för att ta upp näring/energi som det är tänk. Kan även vara så att man lättare går upp i vikt om man inte får i sig tillräckligt med vätska, kroppen kan gå in i ett slags svältläge. Kan även resultera i att man känner sug och måste äta mer, just för att kroppen har svårt att ta upp essentiella näringsämnen. Så det är viktigt att dricka ordentligt med vatten 15-20 min innan man äter, bara lite vatten helst inget alls till maten, sedan gärna vänta tills näringen tagit sig ner i tarmen innan man börjar dricka ordentligt igen emellan måltiderna.

Translate »