Gå till innehåll

Kronisk Borrelia

Lyme Disease på svenska diagnosen Neuroborrelios eller Kronisk Borrelia. Att diagnosen Lyme Disease är direkt orsak av bakterien Borrelia är grundat på en teori, som faller då sjukvården i väst stöter på fall efter fall där den diagnostiserade  ej har dessa bakterier som last i kroppen.

I det kroniska tillstånden så är det oftast Epstein Barr virus länk här som nått till steg 4 där dessa triggar inflammation i och runt nervsystemet, eller någon av det andra snarliknande varianterna ur den dolda och allt bredare herpesfamiljen länk här. Som skapar dessa kroniska tillstånd med allt från neurologiska störningar, värk och smärta, till vidare triggad inflammation runt om i kroppen som bland annat i och runt hjärnan samt centrala nervsystemet. I det fall där bakterien ändå har hittats i kroppen så har då virusen dragit nytta av denna bakteriella infektion, som fått gynnsammare utrymme att kunna avancera i kroppen. Virusen drar nytta av i princip alla former av belastningar som kan påverka kroppens alla system negativt. Väldigt selektivt så kan vissa virus välja att främja olika bakterier som t.ex. Borrelia familjen, samarbetar även gärna med andra bakterier som Streptococcus, E.coli, Bartonella, Babesia, Mycoplasma pneumoniae och Chlamydiadophila pneumoniae.

Bästa sättet att skydda sig från att dessa bakterier och virus kan få fäste i systemet, är att se till så man har ett starkt immunförsvar och en symfoni i harmonisk balans. Att man lyssnar och känner in, att man fördjupar kommunikationen och relationen till sin egen kropp och symfoni som helhet för att ge den det utrymme den behöver för att optimera sig, även utveckla kunskapsgrunden om hur dessa virus och bakterier gärna vill avancera i kroppen för att förhindra dess framfart. Se till att driva ut eventuella patogener och kontaminering ur sitt system i ett tidigt skede, så att dessa patogener inte får möjligheten att invänta det där rätta läget för att försöka avancera vidare och utveckla denna symptombildning. Mer på sidan om Epstein barr viruset länk här. Kraftfull inspiration finns även på sidan om antiviral kost länk här, Anthony Williams förmedlade 28 dagars reningsprogram länk här, sidan om metall och tungmetalls utrensnings länk här, sedan är god funktion på den fantastiska levern länk här en viktig aspekt för att driva ut oönskat.

Här är några gåvor från naturen som är extra bra vid det tillstånd som kan kallas kronisk Borrelia.

 • Timjan - Utmärkt på att ta kål på virus då den tar sig igenom blod-hjärnbarriären, alltså attackerar infekterade celler i hjärnbalken och i ryggmärgsvätskan.
 • Citronmeliss - Duktig på att attackera de bakterier som virusen gärna samarbetar med och drar nytta av, detta avlastar immunförsvaret som då kan lägga mer fokus på virusen.
 • Zink (gärna flytande zinksulfat) - Sänker inflammation som triggas av det nervtoxin som virusen i herpesfamiljen producerar.
 • Lakritsrot - Väldigt effektiv i att försvårar viruscellernas förmåga att röra sig och reproducera.
 • L-Lysine - Försvårar viruscellernas förmåga att röra sig och reproducera.
 • Lomatrot - Hjälper till att driva ut virala och bakteriella restprodukter samt bland annat resterna av döda infekterade celler.
 • Reishi - Bygger upp Lymfocyter, Trombocyter och Neutrofiler som då stärker immunförsvaret.
 • Silverhydrosol - Dödar virus vid kontakt.
 • Astaxantin - En karotenoid som är en kraftfull antioxidant som hjälper återuppbygga vävnad och skadade nerver i hjärnan.
 • Nascent Jod - Stabiliserar och stärker det endokrina systemet.

 • Hjärnan är även beroende av kraftfull energi från levern så dels god funktion av leverns förmåga är kritiskt men att även förse levern, på den vägen hjärnan och centrala nervsystemet, med extra fina sockervarianter som naturliga källor fulla med olika kolhydrater och fruktoser, som sötpotatis, potatis, frukt, bär osv.
 • Även essentiella mineralklustersalter som finns i hög koncentration i bland annat gröna bladgrönsaker, att försöka sikta på att få i sig minst en ordentlig näve av olika sorters gröna bladgrönsaker varje dag.
 • Dricka rikligt med ren vätska för att minska stagnation.

Redigerad/Editerad 26/8-2020

Translate »