Gå till innehåll

Antiviral kost

Inspiration från Anthony Williams livsverk

Det viktigaste steget i att driva ut virus är vetskapen om att de finns i kroppen. Virus starkaste vapen mot oss är när vi ej vet om att de finns i oss och vilken skada de kan göra. Bristen på tillfredsställande svar på varför man mår dåligt kan då göra att man blir rädd, orolig och får ångest samt panik, tunga adrenalincocktails som tar hårt på kroppen och gynnar angripande patogener. Att lita på sin kropp som är fantastisk på att uppnå sitt högsta välmående, bara den får de rätta förutsättningarna och utrymme, samt förstå hur dessa små rackare gärna vill avancera i kroppen. Det ger en otrolig styrka inte bara mentalt och fysiskt, utan även ett energimässigt vibrationstillstånd som främjar hela symfonin.

Virus är relativt klena varelser jämfört med immunförsvarets krigare, speciellt i kombination med de kraftfulla komponenter och byggstenar som finns i överflöd runt om oss i naturen. Med kunskap och målmedvetenhet samt med de rätta byggstenarna, så borde det inte vara omöjligt för kroppen att driva ut allt som är oönskat, samt återställa skadan efter deras destruktiva effekt.

Några vanliga faktorer som kan trigga igång eller främja en bakomliggande virusinfektion:

DIN KROPP ÄR PERFEKT, DEN BEHÖVER BARA DE RÄTTA FÖRUTSÄTTNINGARNA!

Mat och vätska är Medicin.

Att man genom syntetisk tillverkning från naturliga preparat utvinner enstaka substanser för att genom labbmiljö ta patent i vinstmaximerings syften, ger ofta en väldigt enspårig symptomlindring. Då det finns hundratals även tusentals med komplexa föreningar av ämnen i de naturliga formerna, som i en redan genialisk symfoni uppenbarligen ger en mycket bredare och skonsammare effekt.

Nedan så listas näring och supplement samt vilken effekt dessa får i kroppen för att vandra en stabil holistisk stig till sitt högsta välmående. Ännu längre ned listas även vad man absolut bör undvika för att nå det önskade resultatet. Detta skall fungera som en stöttning i rätt riktning. Tanken är att aktivera individen att få djupare förståelse över allt det naturliga som vi omsluts av, samt vilken kraft de ger kroppen. Att söka mer information kring näring och näringsämnen, att varje måltid blir en härlig ceremoni, bli mera nyfiken och medveten om vad man äter, dricker, andas samt utsätter sin hud för.

Mantrat: Frukt, Bär, Plantbaserat som Grönsaker, Rotfrukter och Örter.

 • Viktigt är att alltid läsa vad råvaran/produkten innehåller och var den kommer ifrån. Det finns väldigt mycket bra information på nätet och även appar som hjälper oss att hålla koll på tillsatser (E-ämnen) och vilka förhållanden som produkten kommer ifrån.
 • Undvik metaller och tungmetaller så mycket man bara kan, använd ej aluminiumfolie, aluminium-engångsmatlådor, undvik klassiska metall- och tungmetalls-fällor som t.ex fisk från Östersjön, samt fet fisk som Makrill etc. Mer om metallernas inverkan på kroppen finns på sidan metaller & tungmetaller, samt hur man driver ut dessa på metall & tungmetalls utrensning.
 • Även viktigt att stötta kroppens reningsförmåga så det är rekommenderat att plocka inspiration från utrensningsprogrammet längre ned på sidan. Då optimerad utrensningsfunktion är nödvändig för tillfrisknandet och optimerande av kroppens funktioner. För att driva ur kroppsfrämmande substanser behöver bland annat tarmsystemet vara i god balans, för att sedan uppåt i reningssystemet få bästa möjliga reningsförutsättningar. Längst ner på sidan presenteras ett 28-dagars reningsprogram som man kan skräddarsy efter sin egna förmåga.
 • Då det är viktigt att få i sig så bra samt ren näring och vätska som det bara går, så försök få tag på så mycket ekologiska och naturliga produkter som bara är möjligt. En bra början är att i alla fall byta ut de produkter som man använder sig mest av till ekologiska.
 • Drick mycket och rent vatten, minst 1,5L per dag. Är man osäker över kvalitén på sitt vatten så kan ett vattenfilter/filterkaraff av någon form vara att rekommendera. Drick 15-20 min innan måltid sedan en timme efter måltid samt mest emellan måltiderna. Helst inte så kallt vatten utan ställ fram en kanna och låt den bli rumstempererad. Gärna rumstempererat vatten till maten som man endast sippar lite av, helst då med citron eller bitterörter som främjar matsmältningen. Här kan ni läsa mer på sidan Livets Elixir.
 • Tvätta alla råvaror riktigt ordentligt om de ej är Ekologiska eller om ni ej plockat dem själva. Annars skölj av måttligt under rinnande vatten och skölj av efter förnuft och intuition. Det finns viktiga mikroorganismer på skalen och bladen som bland annat tunntarmen behöver. Många gåvor skall om möjligt ätas med skal så tänk att alla dessa ämnen i skalet som skyddar det goda mot patogener, mögel o.s.v integreras sedan in och används av kroppen.
 • Örtteer är ett väldigt enkelt sätt att tillgodose kroppen med mycket kraftfulla komponenter och byggstenar.
 • Var inte rädd för att äta mycket frukt och bär då dessa innehåller otroligt mycket nyttiga näringsämnen och komplexa föreningar. De naturliga sockerarterna i frukten är alltid bundet till andra nyttiga näringsämnen, så det är inte samma destruktiva effekt som av industrins artificiella sockerarter. Bryter man ned fibrerna som vid juice så blir det en liten annan effekt, som kan vara tufft för ett system ur balans. Studera hur växten ser ut som hur djupt går rötterna ner i backen och plockar upp härlig näring? Träd t.ex. ger ofta mycket näringsrik frukt samt även meloner.
 • Eliminera så mycket kulturell stress som det bara går är otroligt viktig del i tillfrisknandet. Ta den här perioden och verkligen fokusera på dig själv och det som gör att du mår bra. Omslut dig av nära och kära medvarelser, Meditera, Yoga, ut i Naturen (finns så många fantastiska naturreservat t.ex.) att omsluta och stimulera kroppens symfoni av bio-fotoner med skogens harmoniska symfoni av bio-fotoner. Det finns så mycket otroligt vackert som vi kan omsluta oss av! Träna upp en medveten närvaro i nuet, Andas och njut av livet, nuet där egentligen all läkning sker.
 • Kärleken är den absolut mest kraftfulla läkande energiform vi alla besitter. Om det är någon som förtjänar din kärlek så är det du! Den mest fundamentala relationen är till sig själv och då alla aspekter inräknat som den fysiska kroppen. Med en stabil grundrelation till sig själv så kan man sedan bygga vidare stabila externa relationer som till moderjord, fader sol, samt vidare bygga externa stabila relationer ut i denna dynamiska värld.

Här nedan kommer några extra bra antivirala gåvor från naturen och även supplement. Mantra: Frukt, Bär plantbaserat som Grönsaker, Rotfrukter, Örter och kryddor. Ännu längre ned så kommer även det man verkligen bör undvika. 

 • Vilda bär speciellt Blåbär – (Bäst är tydligen en vild sort från Kanada, Vaccinium Angustifolium, men de vilda svenska bären är också väldigt kraftfulla) Hjälper att återställa det centrala nervsystemet och att driva ur virus-nervtoxiner.
 • Hallon – Rik på antioxidanter för att avlägsna fria radikaler från organ och blodomloppet.
 • Kiwi (med skal) – Full av antioxidanter som stärker immunförsvaret.
 • Papaya (försök även få med några kärnor) - Återställer centrala nervsystemet samt stärker och bygger upp saltsyran i magen.
 • Aprikos – Bygger upp immunförsvaret och stärker blodet.
 • Granatäpplen – Hjälper till med att rena blodet och även lymfsystemet.
 • Grapefrukt – Riklig källa av bio-flavonoider och kalcium som stödjer immunförsvaret samt för att driva ur toxiner ur kroppen.
 • Stjälkselleri – Stärker saltsyran magsyra-cocktailen samt innehåller viktiga mineralsalter, även full av elektrolyter till bland annat centrala nervsystemet. Även kraftfulla komponenter som bryter ned virusinfekterade cellers skydd.
 • Grönkål – Riklig med alkaloider som gör kroppen basisk och skyddar mot virus.
 • Sötpotatis – Stödjer levern med att driva ut virusets restprodukter och toxiner.
 • Gurka - Stärker binjurar och njurarna med att driva ur nerv-toxiner från blodomloppet, även bra för lymfvätskan.
 • Fänkål – Innehåller starka antivirala föreningar i kampen mot virus.
 • Groddar – Rik på zink och Selen som stärker immunsystemet mot virus.
 • Sparris – Renar levern och mjälten samt stärker Bukspottkörteln.
 • Spenat – Främjar en basisk miljö i de områden som kroppen skall hålla basisk, samt ger höggradigt absorberbara mikronäringsämnen till nervsystemet.
 • Vitlök – Super Antiviral och antibakteriell som hjälper skydda mot virus.
 • Ingefära - Hjälper näringsämnens assimilering och lindrar kramp i samband med virus.
 • Atlantisk Dulse - (Rå tång från tex Island) Stimulerar peristaltisk verkan i tarmkanalen och driver ur virus ur levern.
 • Olivblads extrakt - Kraftfulla komponenter till kampen mot patogener.
 • Oreganoolja - Stark olja som bland annat går stenhårt på mot patogener i mage/tarm.
 • Kokosolja - Antiviral och är antiinflammatorisk.

Nedan kommer även några örter och supplement som kan hjälpa till med att stärka immunförsvaret och kroppen, samt att återhämta sig från virusens destruktiva effekt. 

 • Cat's Claw (Kattklo-unkaria) – Ört som motverkar virus och dess medhjälpande bakterier.
 • Lakritsrot - Sänker virus produktion och stärker binjurar och njurar. Även väldigt effektiv i att försvårar viruscellernas förmåga att röra sig och reproducera.
 • Timjan - Utmärkt på att ta kål på virus då den tar sig igenom blod-hjärnbarriären, alltså attackerar infekterade celler i hjärnbalken och i ryggmärgsvätskan.
 • Citronmeliss – Antiviral och antibakteriell, dödar virus-celler samt stärker immunförsvaret. Duktig på att attackera de bakterier som virusen gärna samarbetar med och drar nytta av. Detta avlastar immunförsvaret som då kan lägga mer fokus på virusen.
 • Oregano - Gammal superört.
 • Nässelblad – Förser vitala mikronäringsämnen till hjärnan, blodet och centrala nervsystemet.
 • Koriander – Driver ur tungmetaller som kvicksilver och bly, som är favoritnäringen för virus.
 • Persilja – Driver ur höga halter av koppar och aluminium, som göder virus.
 • Mynta
 • Fläder – Antiviral och stärker immunsystemet.
 • Rödklöver – Renar levern, lymfsystemet och njuren från virus nerv-toxiner.
 • Stjärnanis – Antiviral och motverkar virus i levern och sköldkörteln.
 • Kurkumin – Ämne i Gurkmeja (ekologisk)  som stärker endokrina systemet samt centrala nervsystemet.
 • Röda havsalger (antivirala sorter) – kraftfull och antiviral som även driver ur tungmetaller ur kroppen.
 • Spirulina – Återuppbygger centrala nervsystemet och driver ur tungmetaller.
 • Korngräs pulver (Helst Korngräs juice pulver) -  Innehåller mikronäringsämnen som göder centrala nervsystemet, hjärnvävnad, neuroner och myelin nervskidorna.
 • Reishi - Bygger upp Lymfocyter, Trombocyter och Neutrofiler som då stärker immunförsvaret.
 • Igelkottstaggsvamp – Medecinsk svamp som skyddar myelin nervskidorna och stödjer neuronernas funktion.
 • Lomatrot - Hjälper till att driva ut virala och bakteriella restprodukter samt bland annat resterna av döda infekterade celler.
 • Silverhydrosol – Sänker virusmängd och påverkan.
 • Astaxantin - En karotenoid som är en kraftfull antioxidant som hjälper återuppbygga vävnad och skadade nerver i hjärnan.
 • Zink (Gärna som flytande zinksulfat) - Bristen av Zink i dagens kultur som gett virusen möjlighet att utvecklas  och fått sådant utrymme i våra kroppar. Stärker immunförsvaret.
 • Magnesium - Reducerar inflammation och lugnar nerverna vilket hjälper dem att inte svälla upp så mycket och hindrar dem ifrån att få spasmer. Supportar även muskler vid de skadade nerverna.
 • Vitamin B12 (metylkobalamin och adenosylkobalamin) – Stärker centrala nervsystemet.
 • 5-MTHF (Folsysra) – Stärker endokrina systemet och centrala nervsystemet.
 • Selen – Stärker och skyddar centrala nervsystemet.
 • L-lysine – Försvagar virus påverkan samt har antiinflammatorisk effekt på centrala nervsystemet, mer än 500 ml är rekommenderat. Försvårar viruscellernas förmåga att röra sig och reproducera.
 • Nascent Jod - Stabiliserar och stärker det endokrina systemet.
 • Ester-C – Stärker immunsystemet och driver virus toxiner ur levern.
 • Monolaurin – Antiviral och reducerar virusets samt kofaktorers effekt, fettsyra som dödar virus- och bakterieceller samt skadliga mikrober i hjärnan.
 • EPA & DHA (Växtbaserad ej fiskbaserad) - Omega 3 fetter som hjälper till att skydda och stärka myelin nervskidorna.
 • L-Glutamin – Aminosyra som driver ut toxiner som MSG från hjärnan och skyddar neuronerna.
 • ALA (Alfa Liponsyra) – Hjälper att reparera skadade neuroner och neurotransmittorer samt laga myelin nervskidorna.
 • N-acetylcystein – Aminosyra som reducerar inflammation och minskar smärta.
 • MSM (methylsulfonylmethane) – Ämne som reducerar inflammation och kan då även lindra värk. Öppnar upp cellerna så att restprodukter mer effektivt renas ut och ny energi in.
 • Lobelia - Eliminerar virus vid kontakt.
 • Mattram (Feverfew) - Reducerar inflammation i nervsystemet.
 • Kalifornisk vallmo ( California poppy) - Reducerar inflammation och lugnar nerverna, hjälper stoppa nerverna från att svälla och skapa spasmer.

Mer om näringsämnen, superfoods och kosttillskott länk här.

Att undvika efter egen förmåga och kapacitet.

 • Majs och alla produkter som innehåller någon form av majs. Otroligt genmodifierad och göder många patogener och på den vägen trigga kroppens försvarsmekanism inflammation.
 • Soja och alla sojaprodukter. Har även den råkat ut för liknande genmodifierat öde som majsen, otroligt hårt besprutad runt om i världen.
 • Rapsolja och produkter innehållande rapsolja. Liknande genmodifierat öde även för Raps som främjar och göder patogener och på den vägen kan trigga inflammation, framför allt i tarmsystemet. En av de sämre oljorna för kroppen.
 • Bearbetade Sockerbetor. Även fått ett genmodifierat öde och drogen raffinerat socker har i många fall destruktiv effekt i kroppen.
 • Alla animalier innehåller höga halter steroidhormoner. Vid diverse hantering och slakt så är många djur fullproppade av steroidhormoner som göder många virus samt belastar systemet, även vilt som blir skjuten några gånger och förblöder i ett buskage kan innehålla ännu högre värden. Dagens tester att mäta pH säger endast halva bilden av de (för en sjuk individ) destruktiva steroidhormonerna.
 • Ägg. Att överleva perioder av vår utveckling runt om på denna planet så har ägg varit en livsviktig näringskälla, men idag så kan vi få i oss i snitt 350 ägg om året. Ägg i en tungt belastad kropp göder bland annat patogener och kan på den vägen trigga inflammation. Då de innehåller mycket steroidhormoner som är några virus varianters favoritföda, samt även vissa proteiner och fetter bland annat som olika patogener gärna livnär sig på. Vissa patogener är skapade i laboratorium och där göds de ofta på äggbaserad föda.
 • Mejeriprodukter. Kombinationen laktos (kraftfull sockerart) och fett är destruktivt för ett försvagat system, speciellt påfrestande för levern. Även fullproppad med steroidhormoner till de tänka små liven som även göder många patogener.
 • Fläsk. Innehåller extra dåligt fett som är tufft för kroppen att bryta ned så gäller alla sorters fläskprodukter. Grisen svettas inte heller och kan därför inte svettas ut överskott av kroppsfrämmande substanser som kan sätta sig i köttet, samt som de flesta animaliska produkter är fullproppade med steroidhormoner, samt kemikalier i form av mediciner och andra ämnen som främjar patogener.
 • Odlad fisk. För att överleva trånga utrymmen göds fiskarna med antibiotika och har ofta giftiga kemiska substanser i vattnet. Göds även av näring som inte alltid är naturlig för fiskarna.
 • Gluten. Protein som är svårt för ett redan funktionsnedsatt näringsupptag att bearbeta, dagens grovt förädlade vete innehåller även andra proteiner som i olika kombinationer kan göda patogener och på den vägen trigga inflammation samt även förvirra immunförsvaret.
 • Smakförstärkande ämnen. Glutamat, eller Natriumglutamat (Sodium glutamate) även förkortat MSG samt Maltodextrin används bland annat som smakförstärkande ämnen. I bland annat snabbmat och ofta i maten från Asiatiska restauranger.
 • Naturliga Smakämnen. Innehåller ofta Glutamat i någon form och är egentligen långt ifrån naturliga.
 • Artificiella smakämnen. Framtaget i laboratorium och bör undvikas.
 • Sötningsmedel. De flesta artificiella sötningsmedlen innehåller nervgiftet aspartam.
 • Konserveringsmedel. Bland annat Citronsyra E330, Kaliumsorbat E202, Svaveloxid E220, kan skapa väldigt negativa reaktioner i kroppen.
 • Fluorämnen. Är ett nervgift som även sätter igen körtlar som tallkottkörteln, som i sin tur kan ge upphov till att mer metaller kan sätta sig i det området.

Supplement att undvika

 • L-Karnitin, Aminosyra som ej är bra i koncentrerad form.
 • Glandulära kosttillskott, Ofta animaliskt tillverkade och göder patogener.
 • Proteinpulver, Ofta tillverkade av mejeriprodukter som vassle och innehåller ofta MSG, triggar bland annat inflammation.
 • Fiskoljetillskott, Innehåller ofta spår av metaller och dioxider. Vegetabilisk omega 3 (DHA & EPA) källa är att rekommendera.
 • Järntillskott, Järn i ren form göder patogener, bättre att få det i sig genom naturliga vegetabiliska råvaror som även innehåller antivirala livvakter.

För en optimerad hälsa så finns spännande inspiration om kraftfulla tekniker som att regelbundet jorda kroppen, även hur viktigt det är att ta kontroll över andningen, att träna upp en riktad medvetenhet till nuet, samt även inspiration till ett hälsosammare förhållande till sitt vätskeintag. Även inspiration att plocka från ett väldigt effektivt 28 dagars reningsprogram.