Gå till innehåll

Näringsämnen, Superfoods & Kosttillskott

Sidan är lite stökig då den är under uppbyggnad.

Alltid bäst att försöka få i sig näringsämnen i naturliga gåvor från naturen då dessa även är fulladdade kraftfulla symfonier, av hundratals och tusentals ämnen som används tillsammans för effektivt upptag och användning. Men för detta så behövs en fördjupad kunskap och förståelse. Skulle det dock vara något som förhindrar detta, som i en utvecklad symtombild med påverkad näringsupptag och omvandlande, så kan ett kosttillskott vara bra att införa under en återhämtningsperiod, även att vissa näringsämnen är så utarmade idag att kosttillskott kan vara nödvändigt för att täcka upp för ett optimalt näringsupptag.

Att ta upp solens energi med kroppen förstärker upptaget och då effekten av många av de vitaminerna samt andra näringsämnen, bara 5 minuter i solen kan göra stor skillnad.

Anthony William är ett helt fantastiskt medicinskt medium och har en sammanställning på de absolut renaste märkena och produkter på sin sida: http://www.medicalmedium.com/preferred/supplements

Undvik kosttillskott och tinkturer som innehåller:

  • Alkohol
  • Citronsyra
  • Naturliga smakämnen (innehåller ofta nervgiftet MSG, natriumglutamat).
  • Andra kemiska och artificiella konserveringsämnen.

Nedan så listas gåvorna från naturen ungefärligt efter:

  • 1. Grönsaker, Rotfrukter och liknande.
  • 2. Frukt och Bär.
  • 3. Örter, KryddorFrön/KärnorNötter, Alger och liknande.

VITAMINER

A - Är avgörande för ögon och hudhälsa.

  • Portlak innehåller mest A-vitamin av alla ätbara växter.
  • 1. Gröna ärtor, Paprika, Zucchini, Selleri, Gräslök, Sareptasenap, Pumpa, Sparris, Broccoli, Brysselkål, Gurka, Gröna bönor, Grönkål, Gröna bladgrönsaker, Mizuna, Senapsgrönsaker, Potatis, Romansallad, Spenat, Sötpotatis, Mangold, Vintersquash,
  • 2. Cantaloupemelon, Dadlar, Apelsin, Persimoner, Plommon, Jordgubbar, Päron, Mango, Tomater, Björnbär, Körsbär, Tranbär, Druvor, Guava, Kiwi, Mameysapote, Papaya, Hallon, Sapotillplommon, Sarsaparilla, Vattenmelon,
  • 3. Senapsfrö, Oregano, Maskrosblad, Paprikakrydda, Grönmynta, Groddar och 'Microgreens', Cikoria, Kummin, Timjan, Persilja, Amla, Korngräs, Gurkört, Kalifornisk vallmo (California poppy), Cayennepeppar, Chaga (Sprängticka), Krysantemum, Koriander, Kanel, Kryddnejlika, Fläderblomma, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Gotu kola, Humle, Nässla, Läkemalva, Havrehalm, Pekannötter, Pistagenötter, Rosenblad, Shiitake, Spirulina, Solros groddar, Dragon, Vattenkrasse,

B1 Tiamin eller Aneurin -

  • 1. Pumpa, Paprika,

B2 Riboflavin -

  • 3. Muskotnöt,

B3 Niacin & Nikotinamider - Förstärker GABAs (gammaaminosmörsyra) aktivitet i hjärnan.

  • 1. Pumpa,
  • 2. Päron,
  • 3. Cikoria, Sesamfrön,

B5 Pantotensyra -

  • 1. Pumpa,

B6 Pyridoxin - är avgörande för syntesen av serotonin och dopamin i hjärnan och är också viktigt för att upprätthålla optimal hormonbalans samt korrekt immunfunktion, även att hjälpa kroppen att bryta ner sockerarter, fetter och proteiner.

  • 1. Potatis, Vitlök,
  • 2. Plommon, Mango, Timjan,

B7 Biotin -

  • 1. Lök,
  • 2. Tomater,
  • 3. Kinakvanne,

B9 Folsyra -

  • 1. Pumpa, Paprika, Lök, Kronärtskocka, Sparris, Avokado, Fänkål, Gröna bladgrönsaker, Mizuna, Rädisor, Romansallad,
  • 2. Päron, Banan,
  • 3. Sesamfrön, Muskotnöt, Timjan, Kinakvanne, Persilja, Makadamianötter, Grönt mintte,

B12 - Behövs mikroorganismer som kallas för 'elevated microbiotics' i Ileum tarmen som är en del av kroppens symbios av varelser. Dessa lever på skal och blad därför är det viktigt att äta frukt, bär och grönsaker direkt från naturen eller som man odlar själv, samt ekologiska produkter som sköljs av lite lätt efter förnuft och intuition för att fylla på dessa i tarmen. Utan de små varelserna så kan inte kroppen ta upp eller bryta ned och omvandla B12-ämnena, spelar då ingen roll hur mycket B12 man tillsätter till systemet. Dagens tester kan inte säga hur mycket B12 som finns i centrala nervsystemet eller i resten av nervsystemet. Högt B12 värde i blodet betyder att organ har svårt att ta upp B12-ämnena. Rätt tillskott är ett bättre val än B12-injektioner då dessa inte innehåller rätt typ av B12-blandning och har potential att utlösa en överreaktion i en känslig kropp.

  • Kosttillskott som metylkobalamin och adenosylkobalamin är den mest effektivaste formen för kroppen att ta upp och konvertera.
  • Groddar och 'Microgreens' de är den bästa möjliga källan till dessa 'elevated microbiotics' som är kritiska för din kropps produktion av vitamin B12.
  • Citronmeliss är en B12-konserverande ört, vilket innebär att den främjar övervakandet av vitaminlagret och då hindrar kroppen från att använda upp allt samt hur den skall prioritera.
  • 1,2,3 Kinakvanne, Persilja (innehåller B12 koenzymer), Champinjoner, Gröna bladgrönsaker, Grönt mintte, Shiitake,

B17 Amygdalin -

  • 3. Aprikoskärnor,

"B-complex" -

  • 1. Gröna ärtor, Zucchini, Sparris, Kronärtskocka, Broccoli, Blomkål, Grönkål, Gröna bladgrönsaker, Potatis, Rödkål, Romansallad, Vintersquash,
  • 2. Dadlar, Senapsfrö, Apelsin, Persimoner, Jordgubbar, Mango, Tomater, Druvor, Citron, Mameysapote, Nypon, Granatäpple, Sapotillplommon,
  • 3. Oregano, Portlak, Grönmynta, Groddar och 'Microgreens', Kummin, Sesamfrön, Timjan, Rå Honung, Amla, Korngräs, Paranöt, Cashewnötter, Chiafrön, Kanel, Kryddnejlika, Kokosvatten, Fläderblomma, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Goru kola, Honungsdagg, Humle, Åkerfräken, Makadamianötter, Läkemalva, Havrehalm, Pekannötter, Spirulina, Solros groddar, Dragon, Valnöt,

C - Är antiinflammatorisk och främjar att öka antal av vita blodkroppar genom att stärka våra neutrofiler, eosinofiler, basofiler och makrofager, så ökar immunsystemet mot patogener virus, bakterier, jäst, mögel och andra oönskade svampar. Den rätta typen av C-vitamin hjälper också till att rensa lever, blod och lymfsystemet, även stärka upp binjurarna, reparera skadade neurotransmittorer och återställa centrala nervsystemet. Stöttar även kroppen att mer effektivt driva ut kontaminering som kroppsfrämmande substanser. Stärker också alla nivåer i leverns personliga immunsystem, samt att levern använder C-vitamin i alla dess ca 2300 olika kemiska omvandlande funktioner. Att få i oss de olika formerna av C-vitamin varje dag för att upprätthålla optimal hälsa.

  • Kosttillskott som Ester-C kapslar som är en väldigt bra form för ett känsligt system, eller börja försiktigt med flytande Liposomal C som tas upp snabbt och effektivt ut i blodet.
  • Alla frukter och grönsaker innehåller någon form av C-vitamin.
  • C-vitamin i nypon är det mest bioidentiska och effektivaste formen för kroppen att ta upp, har även en förmåga att aktivera andra former av C-vitamin.
  • 1. Gröna ärtor, Paprika, Zucchini, Rädisor och Rädisblast (bladen innehåller mer C-vitamin än själva rädisorna), Fänkål, Sareptasenap, Vitlök, Pumpa, Lök, Kronärtskocka, Broccoli, Brysselkål, Blomkål, Gurka, Gröna bönor, Grönkål, Gröna bladgrönsaker, Mizuna, Senapsgrönsaker, Palsternacka, Potatis, Rödkål, Romansallad, Sötpotatis, Mangold, Vintersquash,
  • 2. Cantaloupemelon, Citrusfrukter som Apelsin, Mandarin, Blodapelsin, Citron, Lime, Tomater, Kiwi, Jordgubbar, Persimoner, Plommon, Päron, Mango, Banan, Björnbär, Körsbär, Tranbär, Druvor, Guava, Mameysapote, Papaya, Granatäpple, Hallon, Nypon, Sapotillplommon, Sarsaparilla, Vattenmelon,
  • 3. Maskrosblad, Oregano, Paprikakrydda, Portlak, Grönmynta, Cikoria, Muskotnöt, Timjan, Persilja, Rå Honung, Amla, Korngräs, Kalifornisk vallmo (California poppy), Cayennepeppar, Chaga (Sprängticka), Gurkört, Koriander, Kryddnejlika, Fläderblomma, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Gotu kola,  Honungsdagg, Humle, Åkerfräken, Nässla, Läkemalva, Grönt mintte, Havrehalm, Hallonblad, Rosenblad, Shiitake, Dragon, Läkevänderot, Vattenkrasse,

D - Kan ge positiva hälsoförbättringar men är inte så kritiskt livsviktig som sägs och behöver absolut inte ta i större doser. Att ersätta brist på sol med kosttillskott av D-vitamin är ingen bra lösning, då detta med främjande av D-vitamin endast är en liten promille av den energiöverföring samt effekt som vi får av solens kraft. Att försöka sikta på att fånga 30 min sol varje dag, att ta igen detta när solen väl visar sig, att prioritera detta kan betyda enorm skillnad för hälsan. Även att äta frukter som ofta är rödflammiga har hängt mer i solen, har då sparat solens energi så det blir en viss effekt som att sitta direkt i solsken.

  • 1. Sötpotatis,
  • 2. Sarsaparilla,
  • 3. Chaga (Sprängticka), Champinjoner, Nässla, Rosenblad, Shiitake, Solros groddar,

E - 

  • 1. Pumpa, Brysselkål, Grönkål, Gröna bladgrönsaker, Palsternacka, Romansallad, Sötpotatis, Vintersquash,
  • 2. Jordgubbar, Päron, Mango, Björnbär, Körsbär, Guava, Hallon, Nypon,
  • 3. Maskrosblad, Senapsfrö, Kummin, Sesamfrö, Timjan, Paranöt, Kalifornisk vallmo (California poppy), Chaga (Sprängticka), Chiafrön, Champinjoner, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Humle, Nässla, Havrehalm, Pekannötter, Pistagenötter, Rosenblad, Solros groddar, Valnöt,

K - Viktigt för ben och neurologisk hälsa. 

  • 1. Gröna ärtor, Sareptasenap, Kronärtskocka, Sparris, Broccoli, Brysselkål, Blomkål, Gurka, Senapsgrönsaker, Palsternacka, Rödkål, Romansallad, Mangold,
  • 2. Plommon, Tomater, Björnbär, Guava, Kiwi, Granatäpple, Hallon, Nypon,
  • 3. Maskrosblad, Senapsfrö, Oregano, Timjan, Persilja, Koriander, Kryddnejlika, Nässla, Havrehalm, Spirulina, Vattenkrasse,

P Flavonoider - 

  • 3. Maskrosblad,

Alfakaroten - Flavonoider

  • 2. Mango,

Betakaroten - Flavonoider

  • 1. Paprika,
  • 2. Cantaloupemelon, Apelsin, Mango, Tomater, Aprikos,
  • 3. Maskrosblad, Grönmynta, Muskotnöt,

FETTSYROR

Omega-3 - Vegetabilisk form DHA/EPA är att rekommendera som alpha-linolenic acid (ALA) är att föredradå alla fiskbaserade omega3 tillskott är kontaminerade av bland annat metaller och dioxider från haven samt sjöarna.

  • 1. Gröna ärtor, Brysselkål, Blomkål, Chiafrön, Grönkål, Gröna bönor, Gröna bladgrönsaker, Romansallad, Mangold, Machesallad,
  • 2. Bär,
  • 3. Senapsfrö, Linfröolja, Pumpafrön, Portlak, Valnötter,

Alfa linolsyra (som är ett "förstadium" till omega-3) - Portlak innehåller det högsta värdet av alla ätbara växter.

Omega-6 - 

  • 2. Kiwi (kärnorna), Bär, Vinbär (innehåller en ovanlig omega-6 fettsyra som heter Gamma-Linoleic acid, GLA),
  • 3. Senapsfrö, Linfröolja, Paranöt,

Omega-9 - 

  • 2. Bär,
  • 3. Senapsfrö, Linfröolja,

 

MINERALER

Zink - Är den mest utarmade mineralen i kretsloppet bland annat på grund av alla kärnvapen sprängningar och olyckor. Har en betydande roll i leverns alla omvandlande processer av näringsämnen, så är bra att ta tillsammans med andra näringsrika källor. Har även en betydande roll för immunförsvaret och är bland annat bristen på zink som gjort denna virala explosion möjlig.

  • Flytande Zinksulfat är den mest effektiva formen för kroppen att ta upp. rek. dos upp mot 2 pipettrör 2 gånger per dag.
  • 1. Zucchini, Sareptasenap, Gröna ärtor, Sparris, Broccoli, Gröna bladgrönsaker, Senapsgrönsaker,
  • 2. Jordgubbar, Körsbär, Fikon, Litchi, Sarsaparilla,
  • 3. Pumpafrön, Pumpafröolja, Alfa alfa groddar, Maskrosblad, Senapsfrö, Kummin, Muskotnöt, Persilja, Rå Honung, Ashwagandha, Paranöt, Cashewnöt, Chaga (Sprängticka), Chiafrön, Kanel, Kokosvatten, Champinjoner, Makadamianötter, Nässla, Läkemalva, Mjölktistel, Grönt mintte, Havrehalm, Pekannötter, Rosenblad, Sesamfrö, Solros groddar, Dragon, Vaniljböna, Valnöt, Vild körsbärsbark,

Magnesium -

  • 1. Selleri, Sareptasenap, Sparris, Avokado, Broccoli, Fänkål, Grönkål, Gröna bladgrönsaker, Senapsgrönsaker, Potatis, Rödkål, Mangold,
  • 2. Dadlar, Apelsin, Plommon, Björnbär, Druvor, Kiwi, Citron, Mameysapote, Hallon,
  • 3. Portlak, Grönmynta, Groddar och 'Microgreens', Oregano, Maskrosblad, Muskotnöt, Persilja, Rå Honung, Ashwagandha, Korngräs, Basilika, Kardemumma, Chiafrön, Krysantemum, Koriander, Kryddnejlika, Kokosvatten, Dill, Gotu kola, Åkerfräken, Makadamianötter, Nässla, Havrehalm, Pekannötter, Hallonblad, Sesamfrö, Spirulina, Solros groddar, Dragon, Vaniljböna, Vattenkrasse, Vild körsbärsbark,

Järn - Förutom brist på ett näringsintag av järn så kan en brist vara ett tecken på bakomliggande virusinfektion i kroppen, då vissa varianter av den breda herpesfamiljen gärna livnär sig på metaller som järn. Därför man ej skall ta kosttillskott som är rent järn om man inte är säker på att man ej har dessa virus i systemet, utan då får i sig järn via gåvor från naturen där det är bundet i komplexa föreningar med antiviral komponenter.

  • 1. Gröna ärtor, Zucchini, Selleri, Sareptasenap, Vitlök, Kronärtskocka, Broccoli, Brysselkål, Sparris, Avokado, Fänkål, Gröna bönor, Grönkål, Gröna bladgrönsaker, Senapsgrönsaker, Palsternacka, Potatis, Rödkål, Romansallad, Sötpotatis, Mangold, Vintersquash,
  • 2. Dadlar, Apelsin, Plommon, Jordgubbar, Aprikos, Körsbär, Fikon, Druvor, Kiwi, Citron, Litchi, Mameysapote, Papaya, Hallon, Sapotillplommon,
  • 3. Maskrosblad, Citronmeliss, Senapsfrö, Oregano, Portlak, Grönmynta, Groddar och 'Microgreens', Cikoria, Kummin, Muskotnöt, Timjan, Kinakvanne, Persilja, Amla, Ashwagandha, Korngräs, Kardemumma, Casheqnötter, Chaga (Sprängticka), Chiafrön, Krysantemum, Koriander, Kanel, Kryddnejlika, Kokosvatten, Champinjoner, Dill, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Gotu kola, Åkerfräken, Makadamianötter, Nässla, Läkemalva, Mjölktistel, Grönt mintte, Havrehalm, Pekannötter, Pistagenötter, Hallonblad, Rosenblad, Sesamfrö, Spirulina, Solros groddar, Dragon, Vaniljböna, Valnöt, Vild körsbärsbark,

Jod - Främjar att hålla metabolismen balanserad och sköldkörteln fungerar som den ska, även effektiv att binda sig till strålning föra det ut ur kroppen.

  • 1. Rödkål,
  • 2. Päron,
  • 3. Groddar och 'Microgreens', Persilja, Vattenkrasse,

Kalium - 

  •  1. Sareptasenap, Pumpa, Blomkål, Gurka, Gröna bönor, Grönkål, Potatis, Rödkål, Sötpotatis, Vintersquash,
  • 2. Dadlar,  Persimoner, Plommon, Apelsin, Tomater, Björnbär, Körsbär, Fikon, Druvor, Guava, Kiwi, Citron, Litchi, Mameysapote, Papaya, Granatäpple, Sapotillplommon,
  • 3. Maskrosblad, Oregano, Grönmynta, Cikoria, Timjan, Rå Honung, Korngräs, Paranöt, Kryddnejlika, Makadamianötter, Rosenblad, Vattenkrasse,

Kalcium - 

  • 1. Gröna ärtor, Vitlök, Pumpa, Lök, Kronärtskocka, Broccoli, Brysselkål, Gröna bladgrönsaker, Senapsgrönsaker, Palsternacka, Rödkål, Romansallad, Mangold, Vintersquash,
  • 2. Dadlar, Apelsin, Fikon, Druvor, Citron, Mameysapote, Papaya, Granatäpple, Hallon, Sapotillplommon,
  • 3. Senapsfrö, Oregano, Portlak, Grönmynta, Cikoria, Kummin, Muskotnöt, Timjan, Persilja, Rå Honung, Amla, Ashwagandha, Korngräs, Kalifornisk vallmo (California poppy), Kardemumma, Chaga (Sprängticka), Koriander, Kanel, Kokosvatten, Champinjoner, Dill, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Gotu kola, Åkerfräken, Nässla, Havrehalm, Pekannötter, Pistagenötter, Hallonblad, Sesamfrö, Solros groddar, Läkevänderot, Vaniljböna, Valnöt, Vattenkrasse, Vild körsbärsbark,

Selen - 

  • 1. Sareptasenap, Vitlök, Sparris, Broccoli, Gurka, Gröna bladgrönsaker,
  • 2. Banan, Fikon, Druvor, Litchi, Senapsgrönsaker,
  • 3. Citronmeliss, Senapsfrö, Groddar och 'Microgreens', Kummin, Timjan, Persilja, Paranöt, Cashewnötter, Chaga (Sprängticka), Kryddnejlika, Champinjoner, Gotu kola, Läkemalva, Mjölktistel, Grönt mintte, Pekannötter, Sesamfrö, Valnöt,

Kiseldioxid - Finns två olika sorter och detta är fortfarande okänt av forskarvärlden.

  • Stammen av Grönkål innehåller den variant som är extra bra för huden.
  • Citronmeliss innehåller makromineral kiseldioxid.

Kisel -

  • 1. Sparris, Gröna bladgrönsaker,
  • 2. Citron, Sarsaparilla,
  • 3. Gotu kola, Honungsdagg, Åkerfräken, Nässla, Havrehalm,

Litium -

Krom - 

  • 1. Lök, Sparris,
  • 2. Tomater, Druvor, Sarsaparilla,
  • 3. Citronmeliss, Groddar och 'Microgreens', Persilja, Amla, Kanel, Nässla,

Koppar - 

  • 1. Vitlök, Kronärtskocka, Avokado, Brysselkål, Fänkål, Grönkål, Palsternacka, Potatis, Vintersquash,
  • 2. Björnbär, Fikon, Druvor, Guava, Litchi, Mameysapote, Päron, Granatäpple, Hallon,
  • 3. Citronmeliss, Groddar och 'Microgreens', Kummin, Ashwagandha, Cashewnötter, Honungsdagg, Nässla, Läkemalva, Pistagenötter, Sesamfrö, Solros groddar, Dragon, Valnöt, Vattenkrasse,

Mangan - 

  • 1. Gröna ärtor, Sparris, Brysselkål, Gurka, Gröna bönor, Palsternacka, Potatis, Sötpotatis,
  • 2. Dadlar, Persimoner, Jordgubbar, Banan, Björnbär, Körsbär, Druvor, Guava, Plommon,
  • 3. Citronmeliss, Porlak, Grönmynta, Groddar och 'Microgreens', Kummin, Timjan, Persilja, Paranöt, Kalifornisk vallmo (California poppy), Kardemumma, Chaga (Sprängticka), Kryddnejlika, Kokosvatten, Kanadensisk gulrot (Goldenseal), Åkerfräken, Pekannötter, Läkevänderot,

Kobolt - 

  • 2. Aprikos, Sarsaparilla,
  • 3. Kinakvanne, Ashwagandha, Nässla,

Molybden - 

  • 1. Sparris,
  • 2. Banan,
  • 3. Citronmeliss, Groddar och 'Microgreens', Persilja,

Salicylsyra -

Bor - Främjar kroppen att behålla kalcium och förhindra osteoporos.

  • 1. Blomkål,
  • 2. Banan, Päron, Druvor,
  • 3. Citronmeliss, Chiafrön,

Fosfor - 

  • 1. Pumpa,
  • 2. Plommon, Papaya,
  • 3. Amla, Korngräs,

Svavel - 

  • 1. Lök,
  • 3. Groddar och 'Microgreens', Persilja,

Komplexa mineralföreningar - Som forskarvärlden fortfarande har var att studera som är kraftfulla byggstenar för bland annat levern att omvandla. Finns bland annat i gröna bladgrönsaker som all form av sallad, speciellt Spenat och Rucola.

Klustersalter - Är komplexa saltföreningar som forskarvärlden inte studerat än som är essentiella för levern att omvandla och använda sig av, som att bryta ned viruscellers skydd samt bryta ned alla former av stenar som kan bildas i kroppen. Finns i Selleri.

Saltsorter - I flytande form som är essentiella för kroppen och har ej uttorkande effekt som många andra saltsorter, finns bland annat i örten Selleri. Annars är Keltiskt havssalt och Himalayasalt att rekommendera. Undvik andra saltsorter då dessa är kontaminerade och är på andra sätt inte bra för kroppen.

 

SUPERFOODS

Bär

Vilda blåbär - Är i absoluta toppen av fulladdade kompakta näringspaket för alla plan, bland annat för immunsystemstöd, vävnadsreparation, antioxiderande (hur kroppen bryts ned och åldras), matsmältningsrengöring, hantering av mentala belastningar, extraktion av metallkontaminering ur kroppen. Dessa fyller även ut och reparerar skadan där kontaminering satt och skapade oxidativ skada som då förebygger sjukdom i hjärnan som Alzheimers och Demens.

  • Förväxla dem inte med deras odlade kusiner, vilka är större, något ljusare i färg men saknar många av de kraftfulla egenskaperna.

Frukt - Frukt är faktiskt den viktigaste näringen att få i sig när man läker en symptombild, ändå undviker många medvarelser dessa avsiktligt för att det har varit intensiv indoktrinering via propaganda mot frukt, från korrupta delen av industrin, som har skadat många medvarelsers hälsa genom att undvika frukt. Viktigt att veta att sockerarter är väldigt olika och sockerarterna i frukt och bär är i komplexa föreningar med andra kraftfulla näringsämnen, som antoxidanter, fytokemikalier o.sv, finns inte en enda sockerart i frukt som göder någon form av patogen. Vätskan i frukt är superlevande och ger liv och energi djupt i kroppen på cellnivå, det mesta av frukten tas även upp på bara några minuter i magsäcken och bara fibrer, frön och skal som når ner i tarmarna. Frukt är Essentiella i all form av läkning!

Rå Honung - Kan innehålla upp till 2500 kraftfulla näringsämnen och kommer ha en betydande roll för hälsa i framtiden. Rå menas med att honungen ej har hettats upp över 46 grader så näringsämnen börjar omvandlas, som kroppen sedan inte kan känna igen och går rakt igenom. Otroligt högt terapeutiskt antibiotikum, antifungala, antivirala, antiseptiska, antioxiderande och anticancerogena egenskaper. Även fullproppad med aktiva enzymer, aminosyror, vitaminer, mineraler och fettsyror som är viktiga för att hålla kroppens hälsa optimal.

Groddar och 'Microgreens' - är fullpackade med näringsämnen som vitaminer, mineraler, spårmineraler, sjukdoms-reversibla föreningar och i detta tidiga stadium av tillväxt innehåller de tusentals fytokemikalier som är fulladdad näring för kroppen. Har en fantastisk förmåga att ge tillbaka vitalitet till varelser som tenderar till att ge alldeles för mycket av sin energi till andra. Är även kraftfullt för reproduktionsorganens hälsa då de är fytoöstrogena och kritiska för att balansera och återställa hormoner som progesteron, östrogen och testosteron och för att regenerera hormonproduktionen av binjurarna, sköldkörteln och resten av det endokrina systemet efter att en kvinna har genomfört en graviditet. Höga halter mineralsalter som är involverade i neurotransmittorers kemiska produktioner, stödjer också hjärnan med aminosyror och enzymer, drar giftiga tungmetaller från hjärnan främjar att föryngra och stärka neuroner som i sista hand hjälper kroppen att reversera Alzheimers, Demens , Hjärndimma och Minnesförlust. Är även underbara för reparation av huden och innehåller mer än 60 spårmineraler, avvärjer även infektion och oönskad celltillväxt.

  • Broccoligroddar är underbara för att stärka matsmältningen genom att höja saltsyranivåerna.
  • Rädisgroddar är anmärkningsvärda för dess förmåga att rena levern.
  • Rödklöver groddar som är väldigt lugnande eftersom den försiktigt rengör vårt lymfsystem och blod, tar bort toxiner som renar kroppen.
  • Bockhornsklöver groddar främjar hjärta, själ och perfekt för att stödja våra känslor och det endokrina systemet, som båda är bundna i hjärtat, själen och hjärnan. Är också speciellt användbara för att balansera binjurarnas produktion av kortisol och reglera sköldkörtelhormonproduktionen.
  • Linsgroddar är mycket energifyllda och innehåller högt antal förstärkande protein som kroppen kan assimilera med lätthet, ger också en kolhydratbas för att hjälpa till att driva igenom vad som helst som behöver bli gjort.
  • Andra kraftfulla groddar är MungbönorAlfa Alfa, Solrosor, Ärtskott och Grönkål.

Timjan - Innehåller kraftfulla antiseptiska, antivirala, antibakteriella, karminativa, diaphoretiska och expektorativa egenskaper som stöder läkning genom hela kroppen. Är en bra källa till pyridoxin (B6), som har en viktig roll vid tillverkning av GABA-nivåer i hjärnan, även främjar reglering av sömnmönster och fördelar neurotransmittor funktionen i hjärnan. GABA är också ett av de bästa naturliga försvar mot stressskador.

Persilja - Har en fantastisk förmåga att alkalisera alla kroppens system samt är fantastiskt kraftfull mot alla former av patogener och oönskade överväxter. Är även en utmärkt ört för att fylla på med energi när man är utarmad och utmattad.

Oregano -

Nypon -

Koriander - 

Citromeliss - Bra för att lugna nerver speciellt de som är involverade i matsmältningen, även hög positiv bidragsfaktor till nästan alla delar av kroppen. Extremt höga värden av bor, mangan, koppar, krom, molybden, selen och järn, har också stora mängder av makromineralt kiseldioxid. Är en B12-konserverande ört, vilket innebär att den främjar övervakandet av vitamin lagret och då hindrar kroppen från att använda upp allt. Anti-parasitisk, antiviral och antibakteriell i hela kroppen, dessutom främjar rening av levern, mjälten, njurarna och hjälper till att minska inflammation i blåsan, lindra interstitiell cystit och infektioner i urinvägar (UTI).

  • Gör ett sol te med färska blad som lagts i kokande vatten som sedan får stå några timmar i starkt direkt solljus. Solen extraherar och uppgraderar citronmelissens terapeutiska egenskaper, vilket förbättrar dess näringsprofil för att främja läkning.
  • Försök använda citronmeliss i små mängder som en kulinarisk ört. Odla egen citronmeliss på gården eller i kruka så att det alltid finns några närliggande att använda i t.ex. sallader.
  • Att få i sig citronmeliss innan det är dags att sova främjar lugna nerver som ger bättre sömn.

Portlak - Innehåller mest Alfa linolsyra (som är ett "förstadium" till omega-3) och A-vitamin av alla ätbara växter, även Koenzym Q10, Glutation, Dopamin och Melatonin. Bra för att främja sömn samt stärka upp immunförsvaret. Även en betalinalkaloid som har anti-mutagena egenskaper som kan bidra till att förhindra eller sakta ner tillväxten av tumörer i kroppen,samt  innehåller också kraftiga antiinflammatoriska byggstenar.

Nässla - Ört som är laddad med näringsämnen, mineraler och fytokemikalier har otroliga antiinflammatoriska egenskaper och kan vara ett utmärkt stöd för ett nedbrutet endokrinsystem. En av det mest kraftfulla örterna för läkning och förebygga sjukdom. Kan ta nässla som te, tinktur eller i kapslar.

Maskros - Fulladdade med protein och de gröna blad är fantastiska för hjärt-kärlsjukdom, rengöring av blodet, bekämpa patogener och för mineralisera kroppen. De är också en fantastiska på att främja utdrivandet av strålning . Tillsätt maskrosblad i smoothie eller sallader (går att frysa in och spara), även blomma och stjälk är nyttigt samt roten är perfekt att göra te på, superbra för levern. Du kan skörda dem lokalt om du är säker på att de kommer från en gräsmatta eller trädgård som inte har sprutats med bekämpningsmedel.

Probiotika - De flesta bakterier dör tyvärr oftast i magsyran men speciellt ett system med obalanserad magsyra, så kan probiotika ge en mer effektiv effekt. Viktigt att det inte är en mejeriprodukt, Kapslar är mer effektivt än i vätskeform. Mest effektivt är att få i sig dessa mikroorganismer genom att äta frukt, bär grönsaker och annat plantbaserat direkt från naturen, eller ekologiska produkter som sköljs av lite lätt efter förnuft och intuition.

Kinakvanne (Dong quai) - Dong Quai har använts i tusentals år som en medicinsk ört och är prisad för sin förmåga att gynna både kvinnliga och manliga reproduktionssystem. Dong Quai anses vara den "främsta hormonregulatorn" och har förmågan att minska östrogenhalten om de är för höga eller ökar östrogenhalten om de är för låga. Det används ofta som en naturlig infertilitetsbehandling och kan också bidra till att förbättra spermkvaliteten hos män på grund av sin ferulsyra.

Ashwagandha -

Korngräs - 

Chaga (Sprängticka) -

Spirulina -

Atlantisk Dulse -