Gå till innehåll

28 dagars reningsprogram

28 dagars inspirations reningsprogram från Anthony William

I fyra veckor är siktet att bara få i sig frukt, bär, olika grönsaker, rotfrukter, örter olika former av drycker o.s.v. Är detta för omständligt så går det även bra att göra det en kortare period eller integrera in i sin vardag efter egen unik förmåga och kapacitet. Går utmärkt att skräddarsy till att man t.ex. följer detta några dagar i veckan, eller endast något mål per dag o.s.v. Desto mer man lyckas känna in och integrera detta tänk efter kroppens unika förmåga att hantera alla kraftfulla byggstenar, samtidigt som den har sikte på att så säkert som möjligt rena kroppen från oönskat, vilket man borde ha stor fokus på att medvetet försöka främja. Desto renare och obehandlat, kraftfullare och levande råvaror vi väljer ju mer liv tillför vi vår symfoni. Många gånger finns det nyttigaste i skal och kärnhus/kärnor med energi i främst vätskeform som omsluter/omsluts. Vid upphettning över vissa grader så förändras strukturen på näringsämnen och kan dels tappa kraft till att kroppen inte känner ingen det för näring längre, därav rekommendation att t.ex. inte hetta upp näringen om det inte verkligen krävs.

Många av oss är uttorkade eller kroniskt uttorkade och detta gör att våra kroppar stagnerar och diverse flöden påverkas, därför ligger det en stor vikt i att se till att man ständigt tillför levande kraftfull vätska. På det sätt vi hanterar t.e.x. kommunalt vatten idag så tappar vattnet liv, men i en frukt som ett perfekt exempel så är vätskan levande till max och har möjlighet att aktivera livet på annan vätska. Detta gället även i oss och levern försöker ha ett litet lager med 'super-levande' vätska så den kan aktivera den mindre levande vi får i oss.

Ungefär 2/3 av immunförsvaret går åt i tarmarna och mycket av kroppens reningsorgan skall renas ut genom tarmsystemet och urin, så målet är att få god funktion på levern och optimal förmåga i mage/tarm, njurar/urinvägar/blåsa samt en balanserad symbios. För att få loss mer av immunförsvar till att bekämpa patogener runt om i kroppen, samt få god reningsförmåga för att bland annat svälta patogener och även att driva ur slaggprodukter, patogena restprodukter samt annat skadliga som klassas som kroppsfrämmande av levern.

Viktigt att inte pusha systemet för hårt utan att verkligen känna in ordentligt, därför detta reningsprogram är bra då det är effektivt samtidigt som det inte pushar kroppens reningsförmåga för hårt, gå försiktigt fram och känn efter ordentligt hur kroppen svarar. Här är länk till sidan med 28 dagars reningsprogrammet.

Här nedan kommer lite olika förslag på hur dessa dagar kan se ut, som man kan se så är målet att få i sig näring ungefär varannan timme. Det går även bra att byta ordning och variera på de olika alternativen under dagen och dagarna. Bästa tiden för att rena kroppen är första timmen på morgonen, därför är det rekommenderat att dricka utrensande juice/smoothie/citron- eller lime-vatten direkt när man har vaknat.

MANTRA UTÖVER DET SOM VISAS NEDAN: Frukt, bär, svampar, annat plantbaserat som grönsaker, rotfrukter, örter, kryddor, och andra gåvor från det norra renare delarna av oceanerna o.s.v.

Kanske ett sikte inställt på 'typ' 3-7 olika frukter och liknande antal olika bär sorters per dag, kan bara det göra underverk för kroppens symfoni med att tillföra kraftfulla byggstenar, energi och levande vätska. 

  • Tidig morgon: Sellerijuice, Gurkjuice, Citronjuice, Cocosvatten med Spirulina, Örtté, Korngräs (juice) pulver i vatten.
  • Frukost: Frukt smoothie, Banan, Dadlar, Bär, Päron, Papaya, Mango, Grönkål, Spenat, Selleri, Koriander, Korngräs (juice) pulver.
  • Brunch: Frukt smoothie igen, liknande som till frukost. Alternativt så gör man dubbel portion till frukost och tar den andra smoothie till brunch.
  • Lunch: Sallad samt med Spenat och gurka som bas. Bygg ut och variera med Blomkål, Vitkål, Selleri, Senapskål, Groddar, Salladslök, samt med frukt och bär som Papaya, Mango, Apelsin, Druvor och Grapefrukt. Dressing på Avokado, pressad Apelsinjuice, Koriander, samt Vitlök och färsk Ingefära om man vill. Tanken är att göra en ordentlig sallad så man verkligen blir mätt.
  • Mellanmål: Frukt efter behag. Äpple, Päron, Dadlar, Apelsin, Druvor. Även Selleri mellan frukterna är att rekommendera. Även en ordentlig sked rå Honung ger mycket energi.
  • Middag: En ordentlig sallad i liknande spår funkar bra, även t.ex spenatsoppa gjord även av Tomater, juice från en Apelsin, Selleri, Koriander och andra örter samt grönsaker efter behag, lätt att blanda i en mixer. För mer fantasi använd dig av de råvaror som är rekommenderat högre upp.
  • Kvällsmål: Äpple och dadlar.

Låt fantasin flöda och kör på det som känns bäst samt lita på och följ din intuition! Mantrat att ha i bakhuvudet är så levande och ren vätska och näring som bara är möjligt.

Translate »