Gå till innehåll

Antiviral kost

Inspiration från Anthony William's genialiska och förmedlade livsverk

Ett Kraftfullt steg i att driva ut virus ur vår fantastiska symfoni är vetskapen om att dessa små varelser finns i kroppen, att med kunskap kunna känna in och ge styrka till hela systemet. Virus starkaste vapen mot oss är när vi ej vet om att de finns i oss och vilken belastning dessa kan vara och ge stagnation i så många lager. Bristen på tillfredsställande svar på varför man inte känner sig optimal kan göra att man blir rädd, orolig, ångest kanske panik, tunga adrenalincocktails som tar hårt på kroppen och gynnar angripande patogener. Så att träna upp en mera medveten andning och centrerar sig i nuet är effektivt för att sänka innre stress, då fred börjar med inre frid.

Att lita på sin intelligenta kropp som är så fantastisk på att uppnå sitt högsta välmående, gäller för oss att centrera oss i vårt känslocenter och lyssna på hur våra kroppar kommunicerar till oss, samt ge våra tempel det utrymme som behövs för att läka och återställa sig, vår uppgift i dessa lager av medvetande är bland annat att ge dessa vandrande antenner det rätta förutsättningarna och utrymme, samt förstå hur dessa små rackare gärna vill avancera och frodas i våra intelligenta kroppar. Det ger en otrolig styrka inte bara mentalt och fysiskt utan även ett mer harmoniskt vibrationstillstånd som främjar hela symfonin och vidare ut i existensen.

Mer djupgående kunskap om några av de vanligaste virusen i länken här, att träna upp en mera medveten andning länk här, samt träna upp en medvetenhet i nuet länk här.

Virus är relativt klena varelser jämfört med immunförsvarets krigare, speciellt i kombination med det kraftfulla komponenter och byggstenar som finns i överflöd runt om oss i naturen. Med kunskap och målmedvetenhet samt med det rätta byggstenarna, så borde det inte vara omöjligt för kroppen att driva ut allt som är oönskat samt återställa skadan efter deras destruktiva effekt.

Några vanliga faktorer som kan trigga igång eller främja en bakomliggande virusinfektion:

DIN KROPP ÄR PERFEKT, DEN BEHÖVER BARA DET RÄTTA FÖRUTSÄTTNINGARNA!

 • Kontaminering av olika kroppsfrämmande substanser stör vår symfoni och vi ärvde av våra föräldrar och i många fall även av våra förfäder, som likt en resa vandrat från kropp till kropp. Vi bombarderas i princip konstant av allt vi andas, dricker, äter, utsätter vår hud för och allt annat spännande vi exponeras för vandrandes våra stigar.
 • Nyckeln till att rena kroppen är att ta extra väl hand om sin fantastiska lever länk här, den har ansvar att städa upp, sortera och lagra i sig, samt sedan skicka ut när den är helt säker att det kommer att lämna kroppen. En stagnerad lever ger stagnation i kroppens diverse flöden och kan ge en grogrund för många patogener. Små varelser som inte är en del av kroppens symbios av varelser livnär sig gärna på kontaminering och steroidhormoner för att ta några exempel, speciellt metaller är favoritfödan för vissa varianter ur den allt bredare herpesfamiljen som Epstein Barr (EBV). Så viktigt att ta ordentliga perioder med siktet inställt på att ge kroppen det utrymme den behöver för att driva ut oönskat. Alla patogener kommer på ett eller annat sätt att hamna i levern.
 • Även att man känner in ordentligt vad man eventuellt göder som kan utveckla/förvärra ett symptom, eller trigga ett skov av externa källor steroidhormoner så som ägg, mejeriprodukter, animaler samt artificiellt tillsatta o.s.v.
 • Internt i symfonin sänka aktiva adrenalinblandningar där allt från att sänka eventuell inre-stress djupt i symfonin kring angripande patogener och kontaminering, till att träna upp en mer medveten andning länk här och en  närvarande medvetenhet i nuet länk här. Även att undvika olika stimulantia preparat som koffein, energidrycker och andra sätt att artificiellt trigga mer aktiva adrenalinblandningar.
 • Att vara medveten om vilken miljö man befinner sig i och eventuella exponeringskällor, att tvätta händerna ofta och inte exponera kroppens håligheter i onödan, försöka undvika att t.ex. föra sig rakt in i den zon som en annan medvarelse hostar eller nyser i och virus beroende på vart det infekterar kan leta sig från kropp till kropp, kan vara via svett, saliv, avföring, urin, andning o.s.v. Listan kan bli lång på hur man både undviker att bli infekterad eller att infektera andra, men genom att höja sin medvetenhet för sin omgivning och kära medvarelser kan göra stor skillnad.
 • Även viktigt med en så optimerad sömn som bara är möjligt då immunförsvaret jobbar som mest aktivt efter att djupsömns fasen är passerad och kroppen genomgår det lättare sömnstadierna. Även under nattens sömn som delar av kroppens reningsförmåga är som mest effektiv. Mer på sidan om sömn länk här.
 • Dricka rikligt med vätska länk här för optimerad funktion av kroppens alla komplexa system och funktioner. Gärna med pressad ekologisk citron eller lime, eller gurkjuice, sellerijuice, smoothie på t.ex. frukt och bär eller andra kraftfulla sätt att fylla våra elektriska kroppar med elektrolyter, även stötta levern och resten av kroppens fantastiska reningsförmågor och förse riktligt med vätska för att hindra stagnation.

Mat och vätska är Medicin.

Att man genom syntetisk tillverkning från naturliga preparat utvinner enstaka substanser för att genom labbmiljö ta patent i vinstmaximerings-syften, majoriteten av dessa preparat är konstruerade till att stänga av kroppens intelligenta och finurliga försvarsmekanismer samt alla fantastiska sätt den kommunicerar till oss. Hur ska vi då kunna känna in och lära oss få slippa känna oss beroende av en extern part för läkning, om vi stänger av eller dämpar kroppens kommunikation. Då det finns hundratals även tusentals med komplexa föreningar av ämnen i det naturliga formerna som vi utvecklats med och runt, som i en redan genialisk symfoni uppenbarligen ger en mycket bredare och kraftfullare grundproblemslösning.

Nedan så listas näring och supplement samt vilken effekt dessa får i kroppen för att vandra en stabil holistisk stig till sitt högsta välmående. Ännu längre ned listas även vad man absolut bör undvika för att nå det önskade resultatet. Detta skall fungera som en stöttning i rätt riktning. Tanken är att aktivera medvarelsen att få djupare förståelse över allt det naturliga som vi omsluts av och vilken kraft det kan ge kroppen. Att söka mer information kring näring och näringsämnen, att bli mera nyfiken och medveten om vad man äter, dricker, andas samt utsätter sin hud för. Ett sikte på att varje måltid blir en härlig och kärelksfull ceremoni,

Mantrat: 'Frukt, Bär, Plantbaserat som Grönsaker, Rotfrukter, Örter och Kryddor.'

 • Viktigt är att alltid läsa vad råvaran/produkten innehåller och var den kommer ifrån. Det finns väldigt mycket bra information på nätet och även appar som hjälper oss att hålla koll på tillsatser (E-ämnen) och vilka förhållanden som produkten kommer ifrån.
 • Undvik metaller och tungmetaller så mycket man bara kan, använd minimalt med aluminiumburkar, aluminiumfolie, aluminium-engångsmatlådor, undvik klassiska metall- och tungmetalls-fällor som t.ex fisk från Östersjön, samt fet fisk som Makrill etc. Mer om metallernas inverkan på kroppen finns på sidan metaller & tungmetaller, samt hur man driver ut dessa på metall & tungmetalls utrensning.
 • Även viktigt att stötta kroppens reningsförmåga så det är rekommenderat att plocka inspiration från utrensningsprogrammet längre ned på sidan. Då optimerad utrensningsfunktion är nödvändig för tillfrisknandet och optimerande av kroppens funktioner. För att driva ur kroppsfrämmande substanser behöver bland annat levern och tarmsystemet vara i god balans, för att sedan vidare i reningssystemet få bästa möjliga reningsförutsättningar. Längst ner på sidan presenteras ett 28-dagars reningsprogram som man kan skräddarsy efter sin egna förmåga.
 • Köra fettfria förmiddagar och tänka på att dra ned på fett då en belastad lever kommer behöva jobba hårdare med ett för högt fettintag.
 • Även undvika raffinerat och processade industriella sockerarter. Mest förädande för en belastad kropp är kombinationen kraftfulla sockerarter och fett.
 • Då det är viktigt att få i sig så bra samt ren näring och vätska som det bara går, så försök få tag på så mycket ekologiska och naturliga produkter som bara är möjligt. En bra början är att i alla fall byta ut det produkter som man använder sig mest av till ekologiska eller ännu bättre om man kan odla själv.
 • Drick mycket och rent vatten, minst 1,5L per dag. Är man osäker över kvalitén på sitt vatten så kan ett vattenfilter/filterkaraff av någon form vara att rekommendera. Drick 15-20 min innan måltid sedan en timme efter måltid samt mest emellan måltiderna. Helst inte så kallt vatten utan ställ fram en kanna och låt den bli rumstempererad. Gärna rumstempererat vatten till maten som man endast sippar lite av, helst då med citron eller bitterörter som främjar matsmältningen. Här kan ni läsa mer på sidan Livets Elixir.
 • Tvätta alla råvaror riktigt ordentligt om det ej är Ekologiska eller om ni inte har plockat dessa själva. Annars skölj av måttligt under rinnande vatten och skölj av efter förnuft och intuition. Det finns viktiga mikroorganismer på skalen och bladen som bland annat tunntarmen behöver. Många gåvor skall om möjligt ätas med skal så tänk att alla dessa byggstenar i skalet, kärnhus som skyddar bland annat sockerarterna mot patogener som t.ex. mögel, att det sedan integreras in och används av kroppen för liknande syfte.
 • Örtteer är ett väldigt enkelt sätt att tillgodose kroppen med mycket kraftfulla komponenter och byggstenar.
 • Var inte rädd för att äta mycket frukt och bär då dessa innehåller otroligt mycket nyttiga näringsämnen och komplexa föreningar. Det naturliga sockerarterna i frukten är alltid bundet till andra nyttiga näringsämnen, så det är inte samma destruktiva effekt som av industrins artificiella sockerarter. Bryter man ned fibrerna som vid juice så blir det en liten annan effekt, som kan vara tufft för ett system ur balans. Studera hur växten ser ut som hur djupt går rötterna ner i backen och plockar upp härlig näring? Träd t.ex. ger ofta mycket näringsrik frukt samt även meloner.
 • Eliminera så mycket kulturell stress som det bara går är otroligt viktig del i tillfrisknandet. Ta den här perioden och verkligen fokusera på dig själv och det som gör att du mår bra. Omslut dig av nära och kära medvarelser, Meditera, Yoga, ut i Naturen (finns så många fantastiska naturreservat t.ex.) att omsluta och stimulera kroppens symfoni av bio-fotoner med skogens harmoniska symfoni av bio-fotoner. Det finns så mycket otroligt vackert som vi kan omsluta oss av! Träna upp en medveten närvaro i nuet, Andas och njut av livet, nuet där egentligen all läkning sker.
 • Kärleken är den absolut mest kraftfulla läkande energiform vi alla besitter. Om det är någon som förtjänar din kärlek så är det du! Den mest fundamentala relationen är till oss själv och då alla aspekter inräknat. Med en stabil grundrelation till sig själv så kan man sedan bygga vidare stabila externa relationer som till moderjord, fader sol, samt vidare bygga externa stabila relationer ut i denna dynamiska värld.

Här nedan kommer några extra bra antivirala gåvor från naturen och även supplement. Mantra: Frukt, Bär plantbaserat som Grönsaker, Rotfrukter, Örter och kryddor. Ännu längre ned så kommer även det man verkligen bör undvika. 

 • Vilda bär speciellt Blåbär – (Bäst är tydligen en vild sort från Kanada, Vaccinium Angustifolium, men de vilda svenska bären är också väldigt kraftfulla) Hjälper att återställa det centrala nervsystemet och att driva ur virus-nervtoxiner.
 • Hallon – Rik på antioxidanter för att avlägsna fria radikaler från organ och blodomloppet.
 • Kiwi (med skal) – Full av antioxidanter som stärker immunförsvaret.
 • Papaya (försök även få med några kärnor) - Återställer centrala nervsystemet samt stärker och bygger upp saltsyran i magen.
 • Aprikos – Bygger upp immunförsvaret och stärker blodet.
 • Granatäpplen – Hjälper till med att rena blodet och även lymfsystemet.
 • Grapefrukt – Riklig källa av bio-flavonoider och kalcium som stödjer immunförsvaret samt för att driva ur toxiner ur kroppen.
 • Stjälkselleri – Stärker saltsyran magsyra-cocktailen samt innehåller viktiga mineralsalter, även full av elektrolyter till bland annat centrala nervsystemet. Även kraftfulla komponenter som bryter ned virusinfekterade cellers skydd.
 • Grönkål – Riklig med alkaloider som gör kroppen basisk och skyddar mot virus.
 • Sötpotatis – Stödjer levern med att driva ut virusens restprodukter och andra toxiner.
 • Gurka - Stärker binjurar och njurarna med att driva ur nerv-toxiner från blodomloppet, även bra för lymfvätskan.
 • Fänkål – Innehåller starka antivirala föreningar i kampen mot virus.
 • Groddar – Rik på zink och selen som stärker immunsystemet mot virus.
 • Sparris – Renar levern och mjälten samt stärker Bukspottkörteln.
 • Spenat – Främjar en basisk miljö i det områden som kroppen skall hålla basisk, samt ger höggradigt absorberbara mikronäringsämnen till nervsystemet.
 • Vitlök – Superkraftfullt mot patogener är otroligt antiviralt och antibakteriellt ger byggstenar för skydd på så många olika plan.
 • Ingefära - Hjälper näringsämnens assimilering och lindrar kramp i samband med virus.
 • Atlantisk Dulse - (Rå tång från tex Island) Stimulerar peristaltisk verkan i tarmkanalen och driver ur virus ur levern.
 • Olivblads extrakt - Kraftfulla komponenter till kampen mot patogener.
 • Oreganoolja - Stark olja som bland annat går stenhårt på mot patogener i mage/tarm.
 • Kokosolja - Antiviral och är antiinflammatorisk.

Nedan kommer även några örter och supplement som kan hjälpa till med att stärka immunförsvaret och kroppen, samt att återhämta sig från virusens destruktiva effekt. 

 • Cat's Claw (Kattklo-unkaria)  Ört som motverkar virus och dess medhjälpande bakterier.
 • Lakritsrot - Sänker virus produktion och stärker binjurar och njurar. Även väldigt effektiv i att försvårar viruscellernas förmåga att röra sig och reproducera.
 • Timjan - Utmärkt på att ta kål på virus då den tar sig igenom blod-hjärnbarriären, alltså attackerar infekterade celler i hjärnbalken och i ryggmärgsvätskan.
 • Citronmeliss – Antiviral och antibakteriell, dödar virus-celler samt stärker immunförsvaret. Duktig på att attackera de bakterier som virusen gärna samarbetar med och drar nytta av. Detta avlastar immunförsvaret som då kan lägga mer fokus på virusen.
 • Oregano - Gammal superört.
 • Nässelblad – Förser vitala mikronäringsämnen till hjärnan, blodet och centrala nervsystemet.
 • Koriander – Driver ur tungmetaller som kvicksilver och bly, som är favoritnäringen för virus.
 • Persilja – Driver ur höga halter av koppar och aluminium, som göder virus.
 • Mynta
 • Fläderbär – Antiviral och stärker immunsystemet.
 • Rödklöver – Renar levern, lymfsystemet och njuren från virus nerv-toxiner.
 • Stjärnanis – Antiviral och motverkar virus i levern och sköldkörteln.
 • Kurkumin – Ämne i Gurkmeja (ekologisk)  som stärker endokrina systemet samt centrala nervsystemet.
 • Röda havsalger (antivirala sorter) – kraftfull och antiviral som även driver ur tungmetaller ur kroppen.
 • Spirulina - Återuppbygger centrala nervsystemet och driver ur tungmetaller.
 • Korngräs (Helst Korngräs juice pulver) -  Innehåller mikronäringsämnen som göder centrala nervsystemet, hjärnvävnad, neuroner och myelin nervskidorna.
 • Reishi - Bygger upp Lymfocyter, Trombocyter och Neutrofiler som då stärker immunförsvaret.
 • Igelkottstaggsvamp – Medecinsk svamp som skyddar myelin nervskidorna och stödjer neuronernas funktion.
 • Lomatrot - Hjälper till att driva ut virala och bakteriella restprodukter samt bland annat resterna av döda infekterade celler.
 • Silverhydrosol – Sänker virusmängd och påverkan.
 • Astaxantin - En karotenoid som är en kraftfull antioxidant som hjälper återuppbygga vävnad och skadade nerver i hjärnan.
 • Zink (Gärna som flytande zinksulfat) - Är en av det viktiga tillskotten vi behöver fylla på gärna dagligen. Bristen av Zink i dagens kultur som gett virusen möjlighet att utvecklas  och fått betydande utrymme i våra kroppar. Stärker även kroppens olika immunförsvar. Vimergy är ett riktigt bra märke om inte det bästa.
 • Magnesium - Reducerar inflammation och lugnar nerverna vilket hjälper dem att inte svälla upp så mycket och hindrar dem ifrån att få spasmer. Supportar även muskler vid de skadade nerverna.
 • Vitamin B12 (metylkobalamin och adenosylkobalamin i flytande form) – Stärker centrala nervsystemet. Är extra viktigt vid nedsatt funktion på tunntarmen och bör gärna tas dagligen. Vimergy är ett riktigt bra märke om inte det bästa.
 • 5-MTHF (Folsysra) – Stärker endokrina systemet och centrala nervsystemet.
 • Selen – Stärker och skyddar centrala nervsystemet.
 • L-lysine – Försvagar virus påverkan samt har antiinflammatorisk effekt på centrala nervsystemet, mer än 500 ml är rekommenderat. Försvårar viruscellernas förmåga att röra sig och reproducera. Vimergy är ett riktigt bra märke om inte det bästa.
 • Nascent Jod - Stabiliserar och stärker det endokrina systemet.
 • Ester-C - Stärker immunsystemet och driver virus toxiner ur levern. Olika C-vitamins källor varje dag. Vimergy är ett riktigt bra märke om inte det bästa.
 • Monolaurin – Antiviral och reducerar virusets samt kofaktorers effekt, fettsyra som dödar virus- och bakterieceller samt skadliga mikrober i hjärnan.
 • EPA & DHA (Växtbaserad ej fiskbaserad) - Omega 3 fetter som hjälper till att skydda och stärka myelin nervskidorna.
 • L-Glutamin  Aminosyra som driver ut toxiner som MSG från hjärnan och skyddar neuronerna.
 • ALA (Alfa Liponsyra) – Hjälper att reparera skadade neuroner och neurotransmittorer samt laga myelin nervskidorna.
 • N-acetylcystein – Aminosyra som reducerar inflammation och minskar smärta.
 • MSM (methylsulfonylmethane) – Ämne som reducerar inflammation och kan då även lindra värk. Öppnar upp cellerna så att restprodukter mer effektivt renas ut och ny energi in.
 • Lobelia - Eliminerar virus vid kontakt.
 • Mattram (Feverfew) - Reducerar inflammation i nervsystemet.
 • Kalifornisk vallmo (California poppy) - Reducerar inflammation och lugnar nerverna, hjälper stoppa nerverna från att svälla och skapa spasmer.

Nedan kommer ännu mer kraftfull inspiration för att motverka och förebygga infektion av patogener som den allt bredare herpesfamiljen.

 • En viktig detalj att tänka på när man känner att en infektion håller på att blossa upp eller att man fokuserar på att få en infektion att lägga sig, är att utesluta så mycket fett som bara är möjligt. Då fett är en process för bland annat levern att bryta ned genom galla för att extrahera näringsämnena, även levern som kontrollerar i princip allt med blodets kvalité och då även blodfettvärdet. Fett stagnerar systemet och är som långtradare i blodet och är i vägen för glukos och röda blodkropparna som transporterar energi och näring likt sportbilar, syre som har en essentiell roll i kampen mot angripare och en till viktig aspekt när det gäller infektioner, är att fettet är i vägen för att de vita blodkropparna och det andra intelligenta funktionerna som ingår i immunförsvaret, att arbeta optimalt och blir mindre effektiva i kampen mot angripare och oönskade störmoment. Majoriteten har tyvärr en belastad lever till någon grad och är därför ännu känsligare för att stagnera systemet med ett för högt dynamiskt fettintag.

 

Zinkshock terapi är en kraftfull behandlingsform som är skräddarsydd till att använda Zinc (flytande zinksulfat) från märket Vimergy. Kraftfullt i förebyggande syfte, när man känner att infektionen precis startat eller vid ett senare tillfälle under infektionen. Kan läsa mer om hur viktigt just zink är på sidan om näringsämnen och kosttillskott länk här.

 • Två pipett rör i mun och hals och låt det vara där i lite mer än en minut ungefär för att sedan sväljas, upprepa var tredje timme under det vakna timmarna i två dagar. 

 

C-vitaminshock terapi är ytterligare en kraftfull behandlingsform att använda sig av vid ett tidigt skede av en infektion, som även den är skräddarsydd till Micro-C av märket Vimergy.

 • 2500mg (5x500mg kapslar) ner i vatten föredraget varmt.
 • 2 teskedar rå honung eller 100% ren lönnsirap.
 • Saften från en mogen apelsin eller citron.

 

Té på färsk Timjan innehåller kraftfulla antivirala komponenter och går att dricka av alla hur mycket man känner för under hela vakna dygnet. Riktigt effektivt antiviralt örtte viktigt att det är färsk för att få ut det mesta möjliga ur denna fantastiska gåva från naturen.

 • Koka upp vatten och tillsätt minst två kvistar färsk Timjan.
 • Kan tillsätta en sked rå honung och pressa i färsk citron.

Timjanvatten är ett till kraftfullt alternativ för att få i sig dess antivirala komponenter.

 • Häll upp en karaff rent (renat/från källa) vatten med rumstemperatur och tillsätt minst två kvistar färsk Timjan och låt stå över natten.
 • Ta sedan ur kvistarna och kan tillsätta önskad smaksättare/boost som t.ex. färsk citron, rå honung, gurkskivor, bär, andra örter som tex mynta osv.

 

Fläderbärssirap (Elderberry syrup) är väldigt effektivt och enkelt att göra själv. Perfekt vid virala infektioner speciellt i och runt munnen, kan anpassa tjockleken och styrkan på sirapen för att kunna badda på munsår och blåsor så ta mer av trögflytande honung och mindre av silverhydrosol t.ex. Kan även låta det vara i munnen så det rinna ner långsamt i halsen, lätt att applicera frekvent och bonus är att det smakar riktigt gott, så är bra även för barn och kinkiga vuxna.

Fläderbären och Honungen är det viktigaste, resten är för att höja kraften i och göra en riktig trolldryckssirap och är inspiration för att hitta sin egna optimala blandning.

 • Fläderbär (Elderberries) ta bara några stycken då de är riktigt kraftfulla och om man tar för många så kan man börja må illa. Frysta som är lätta att mosa och torkade kan man t.ex. mortla lite lätt.
 • Honung riktigt honung från biodlaren så kallar rå honung som inte har hettats upp och som inte är utblandat med industriellt trix och fix.
 • Zinksulfat märket Vimergy är kraftfull och ren, är i flytande form och är den mest bioaktiva zinken för våra kroppar.
 • Citronmellis (Lemon balm) märket Vimergy är en kraftfull koncentrerad flytande form men kan även ta torkade eller färska blad och hacka upp.
 • Lakritsrot märket Vimergy är en kraftfull koncentrerad flytande form men kan även ta pulver.
 • Timjan finhacka färsk.
 • Silverhydrosol har en liten annan laddning och är extra effektivt mot virus,  finns egentligen bara ett märke med patent som heter Soverign Silver och tillverkar riktigt bra produkter. Kolloidalt silver kan också fungera.
 • Citron/Lime bra för konservering så att det håller sig längre räcker med bara några droppar.
 • Goldenseal (Kanadensisk gulrot) kanske även i kombination med Echinacea.
 • Stjärnanis mortla ordentligt till pulver.
 • Nejlika mortla ordentligt till pulver.
 • Vitlök blir väldigt starkt så rekommenderas inte när man skall badda blåsor och munsår.
 • Ingefära blir väldigt starkt så rekommenderas inte när man skall badda blåsor och munsår.

Mer om näringsämnen, superfoods och kosttillskott länk här.


Att verkligen försöka att undvika efter egen förmåga och kapacitet.

 • Ägg - Att överleva perioder av vår utveckling runt om på denna planet så har ägg varit en livsviktig näringskälla, men idag så kan vi få i oss i snitt 350 ägg om året. Ägg i en tungt belastad kropp göder bland annat patogener och kan på den vägen trigga inflammation. Då ägg innehåller mycket naturliga och ibland även artificiella steroidhormoner som är några virus varianters favoritföda, samt även vissa proteiner och fetter bland annat som olika patogener gärna livnär sig på. Många patogener är skapade i laboratorium och där göds dessa små liv ofta på äggbaserad föda.
 • Mejeriprodukter - Kombinationen laktos (kraftfull sockerart) och fett är destruktivt för ett försvagat system, speciellt påfrestande för levern. Även fullproppad med steroidhormoner till de tänka små liven att växa fort för störst chans att överleva, som även göder många patogener.
 • Gluten - Protein som är svårt för ett redan funktionsnedsatt näringsupptag att bearbeta, dagens grovt förädlade vete innehåller även andra proteiner som i olika kombinationer kan göda patogener och på den vägen trigga inflammation samt även förvirra immunförsvaret.
 • Majs och alla produkter som innehåller någon form av majs - Otroligt genmodifierad och göder många patogener som på den vägen trigga kroppens försvarsmekanism inflammation. Märkligt att laboratorium skapade patogener bara av en slump älskar näringsämnen specifika i laboritoriumskapade grödor.
 • Soja och alla sojaprodukter - Har även den råkat ut för liknande genmodifierat öde som majsen, otroligt hårt besprutad runt om i världen.
 • Rapsolja och produkter innehållande rapsolja - Liknande genmodifierat öde även för Raps som främjar och göder patogener som på den vägen kan trigga inflammation framför allt i tarmsystemen. En av de sämre oljorna för kroppen.
 • Bearbetade Sockerbetor - Även fått ett genmodifierat öde och drogen raffinerat socker har i många fall destruktiv effekt i kroppen.
 • Alla animalier innehåller höga halter naturliga steroidhormoner - Vid diverse hantering och slakt så är många djur fullproppade av steroidhormoner som göder många virus samt belastar systemet, även vilt som blir skjuten några gånger och förblöder i ett buskage kan innehålla ännu högre värden. Dagens tester att mäta pH säger endast halva bilden av det (för en infekterad individ) destruktiva steroidhormonerna.
 • Fläsk - Innehåller extra dåligt fett som är tufft för kroppen att bryta ned så gäller alla sorters fläskprodukter. Grisen svettas inte heller och kan därför inte svettas ut överskott av kroppsfrämmande substanser som kan sätta sig i kroppen, samt som det flesta animaliska produkter är fullproppade med steroidhormoner, samt kemikalier och toxiner i form av mediciner och andra ämnen som främjar patogenerna på olika sätt.
 • Odlad fisk - För att överleva trånga utrymmen göds fiskarna med antibiotika och har ofta giftiga kemiska substanser i vattnet. Göds även av näring som inte alltid är naturlig för fiskarna.
 • Smakförstärkande ämnen - Glutamat, eller Natriumglutamat (Sodium glutamate) även förkortat MSG samt Maltodextrin används bland annat som smakförstärkande ämnen. I bland annat snabbmat och ofta i maten från asiatiska restauranger.
 • Naturliga Smakämnen - Innehåller ofta Glutamat i någon form och är egentligen långt ifrån naturliga då det är framtagna i laboratorium.
 • Artificiella smakämnen - Framtaget i laboratorium och bör undvikas.
 • Sötningsmedel - Det flesta artificiella sötningsmedlen innehåller nervgiftet aspartam.
 • Konserveringsmedel. Bland annat Citronsyra E330, Kaliumsorbat E202, Svaveloxid E220, kan skapa väldigt negativa reaktioner i kroppen.
 • Industriella Fluorämnen. Är ett nervgift som även sätter igen körtlar som tallkottkörteln, som i sin tur kan ge upphov till att mer metaller kan sätta sig i det området.

Supplement att undvika

 • L-Karnitin, Aminosyra som ej är bra i koncentrerad form.
 • Glandulära kosttillskott, Ofta animaliskt tillverkade och göder patogener.
 • Proteinpulver, Ofta tillverkade av mejeriprodukter som vassle och innehåller ofta MSG, triggar bland annat inflammation.
 • Fiskoljetillskott, Innehåller ofta spår av metaller och dioxider. Vegetabilisk omega 3 (DHA & EPA) källa är att rekommendera.
 • Järntillskott, Järn i ren form göder vissa patogener som t.ex. den breda herpesfamiljen, bättre att sikta på att få i sig det man behöver genom naturliga vegetabiliska råvaror som även innehåller antivirala byggstenar som kroppen kommer att använda sig av.
 • Mer om kraftfulla näringskällor och supplement på sidan i länken här.

För en optimerad hälsa så finns spännande inspiration om kraftfulla tekniker som att regelbundet jorda kroppen, även hur viktigt det är att ta kontroll över andningen, att träna upp en riktad medvetenhet till nuet, samt även inspiration till ett hälsosammare förhållande till sitt vätskeintag. Även inspiration att plocka från ett väldigt effektivt 28 dagars reningsprogram.

Editerad/Reviderad 12/6-2021

Translate »