Gå till innehåll

PARASITER, MASKAR & AMÖBOR

Inspirerat av Anthony William's livsverk

Vi har alla möjliga små rackare i våra fantastiska kroppar samt näst intill dagligen blir utsatta för nya. Men det skall krävas ett system ur balans för att de skall kunna få ordentligt fäste i kroppen. Spännande här är att vissa andra patogener, som t.ex. Epstein Barr virusen, gillar inte att ha konkurrens av vissa andra angripare, samtidigt som de gärna gillar att samarbeta med andra patogener väldigt selektivt.  Så vissa skadliga patogener kan faktiskt hjälpa oss väldigt mycket med att driva ut ohyra ur kroppen och skydda oss från nya angripare.

PARASITER - en term som används väldigt flitigt idag, när det egentligen är vid väldigt få tillfällen som det verkligen är en parasitinfektion, oftast så är det en annan form av patogen invasion som till exempel Streptococcus samt andra bakterier eller amöbor i mage/tarm. Vid en riktigt parasitinfektion så antingen så dör man eller så överlever man, det finns inget där emellan att man t.ex. kan gå väldigt länge med en riktig parasitinfektion. Intressant här är för att överleva en riktig parasitinfektion så behöver den angripne många gånger ta in ny kunskap och på det sättet växer som individ, så helt plötsligt har man själv samt kanske till och med sin omgivning fått ut något av parasiten. Så då faller egentligen hela begreppet parasit, som betyder att den tar utan att vi får något tillbaka, men det är detaljer.

MASKAR, AMÖBOR OCH ANNAN OHYRA - Många av dessa angripare gör inte så särskilt mycket skada i kroppen, det kan faktiskt göra en del nytta, som t.ex att göda sig på skadliga restprodukter. Men de kan såklart även bli en belastning på kroppens system, ta viktig näring och energi.  Framförallt vissa maskar kan växa sig stora i både fysisk form och i antal. Vissa arter och olika varianter kan även sätta sig i organ samt olika delar av kroppen så det är inte bara tarmarna som kan bli angripna.

För att driva ut ohyra ur kroppen så är de andra kostråden gällande virus en bra inspirationskälla, då dessa är bra mot i princip alla former av skadliga patogener. Men extra viktigt att försöka utesluta är ägg, mejeriprodukter som mjölk, smör, ost och yoghurt, även gluten och rapsolja (triggar inflammation i tarmen). Undvik även att äta kött eller produkter med köttprotein, eller i alla fall dra ner på köttintaget som känns bra. Att undvika sojaprodukter, processade livsmedel och annan skräpmat är även att rekommendera.

Målet är en sådan plantbaserad kost som bara är möjligt, bladgrönsaker, grödor, frukt, bär samt gröna juicer och smoothies, för att få i sig kraftfulla komponenter och komplexa substansföreningar för att supporta kroppen.  Här nedan kommer extra kraftfulla gåvor från naturen.

  • Oreganoolja - Kraftfull och jättestark olja, bör tas som kur. Kapslar kan underlätta intaget.
  • Olivblads-extrakt - Kraftfull mot ohyra bland annat.
  • Goldenseal (Kanadensisk Gulrot) - Kraftfull mot ohyra, bör tas som kur.
  • Pau D'Arco (Lapacho)
  • Eyebright (Ögontröstsläktet)
  • Cat's Claw (Kattklo-unkaria) Motverkar alla former av angripande patogener.
  • Yellow dock root (Gul dockningsrot)
  • Svart valnöt
  • Vitlök - Helst rå för mest effekt, kan t.ex. pressas rakt ner i sallad, dressing, smoothie o.s.v.
  • Lök
  • Maskrosblad
  • Kardborrerot
  • Senapskål
  • Koriander
  • Citronmeliss - Ner i sallad, smoothie, juice eller varför inte som te.
  • Persilja
  • Timjante
  • Fläderblomster och bär - Främjar de goda bakterierna i tarmen.
  • Fänkål - Rik på C-vitamin, i Juice/Smoothie tillsammans med t.ex. stjälkselleri och gurka är en bra kombo. Sellerin främjar saltsyrebalansen i bukspottskörtelns magsyra-cocktail, vilket försvårar för inkommande angripare att överleva magen och ta sig till tarmarna.
  • Chaga (Sprängticka)
  • Kokosvatten
  • Aloe-veravatten
  • Citron och/eller Lime vatten

En standard kur för dessa starka oljor och extrakt brukar vara att man tar rekommenderad dos varje dag i en eller två veckor, sedan vilar en till två veckor, upprepa efter rekommendation och intuition.

Att undvika

  • Majs och alla produkter som innehåller någon form av majs. Otroligt genmodifierad och göder många patogener och på den vägen trigga kroppens försvarsmekanism inflammation.
  • Soja och alla sojaprodukter. Har även den råkat ut för liknande genmodifierat öde som majsen, otroligt hårt besprutad runt om i världen.
  • Rapsolja och produkter innehållande rapsolja. Liknande genmodifierat öde även för Raps som främjar och göder patogener och på den vägen kan trigga inflammation, framför allt i tarmsystemet. En av de sämre oljorna för kroppen.
  • Bearbetade Sockerbetor. Även fått ett genmodifierat öde och drogen raffinerat socker har i många fall destruktiv effekt i kroppen.
  • Ägg. Att överleva perioder av vår utveckling runt om på denna planet så har ägg varit en livsviktig näringskälla, men idag så kan vi få i oss i snitt 350 ägg om året. Ägg i en tungt belastad kropp göder bland annat patogener och kan på den vägen trigga inflammation. Då de innehåller mycket steroidhormoner som är några virus varianters favoritföda, samt även vissa proteiner och fetter bland annat som olika patogener gärna livnär sig på. Vissa patogener är skapade i laboratorium och där göds de ofta på äggbaserad föda.
  • Mejeriprodukter. Kombinationen laktos (kraftfull sockerart) och fett är destruktivt för ett försvagat system, speciellt påfrestande för levern. Även fullproppad med steroidhormoner till de tänka små liven som även göder många patogener.
  • Fläsk. Innehåller extra dåligt fett som är tufft för kroppen att bryta ned så gäller alla sorters fläskprodukter. Grisen svettas inte heller och kan därför inte svettas ut överskott av kroppsfrämmande substanser som kan sätta sig i köttet, samt som de flesta animaliska produkter är fullproppade med steroidhormoner, samt kemikalier i form av mediciner och andra ämnen som främjar patogener.
  • Odlad fisk. För att överleva trånga utrymmen göds fiskarna med antibiotika och har ofta giftiga kemiska substanser i vattnet. Göds även av näring som inte alltid är naturlig för fiskarna.
  • Gluten. Protein som är svårt för ett redan funktionsnedsatt näringsupptag att bearbeta, dagens grovt förädlade vete innehåller även andra proteiner som i olika kombinationer kan göda patogener och på den vägen trigga inflammation samt även förvirra immunförsvaret.
  • Smakförstärkande ämnen. Glutamat, eller Natriumglutamat (Sodium glutamate) även förkortat MSG samt Maltodextrin används bland annat som smakförstärkande ämnen. I bland annat snabbmat och ofta i maten från Asiatiska restauranger.
  • Naturliga Smakämnen. Innehåller ofta Glutamat i någon form och är egentligen långt ifrån naturliga.
  • Artificiella smakämnen. Framtaget i laboratorium och bör undvikas.
  • Sötningsmedel. De flesta artificiella sötningsmedlen innehåller nervgiftet aspartam.
  • Konserveringsmedel. Bland annat Citronsyra E330, Kaliumsorbat E202, Svaveloxid E220, kan skapa väldigt negativa reaktioner i kroppen.
  • Fluorämnen. Är ett nervgift som även sätter igen körtlar som tallkottkörteln, som i sin tur kan ge upphov till att mer metaller kan sätta sig i det området.