Gå till innehåll

Urinvägsinfektion & Blåsa

Inspirerat av Anthony Williams livsverk.

Infektioner i urinvägar samt blåsa är nästan alltid någon variant av den allt mer utvecklade Streptococcus familjen. Oftast så blir bihålorna och hals infekterade där bakterierna sedan sväljs och kan överleva magsyran. Väl nere i tarmarna så kan de överleva och frodas i decennier och utveckla resistens mot olika former av antibiotika. Tar sig sedan ofta från levern till njurarna och den vägen ner till urinvägarna och blåsa, kan även komma ifrån tarmarna och vissa fall kommer de även från reproduktionsorganen, då det är en av få bakterier som likt borrar sig igenom vävnad.  Kan vara en mer konisk infektion i olika områden och kan nå ner från flera håll samtidigt när kroppen är belastad, allt från hormonellt belastande cyklar, infektion av andra patogener, rädslobaserade adrenalinblandingar (oro, ångest, panik, stress) som belastar systemet, i princip all form av belastning främjar angriparna.

Med den kunskapen så förstår man grundproblemen vid återkommande problem i både urinvägar och blåsa, samt egentligen andra långvariga infektioner och inflammationer i dessa områden som nämnts ovan. Mycket av det som levern vill driva ut går via njurarna och ut via urin, så urinvägar och blåsa är viktigt att upprätthålla optimal funktion.

Så det kan vara en hel uppsjö med symptom som kan uppstå vid dessa bakomliggande bakteriella samt andra patogena infektioner, så samtidigt som en aktiv urinvägsinfektion kan kliande, blödande när små blodådror skadas, brännande, smärta runt om i bäcken, nedre delar av ryggen, vid samlag, nervsmärtor, ökad spasticitet  i blåsanhyperkänslig blåsa, spasmer i blåsan, triggar feber, problem att urinera eller att hålla tätt, kan även påverka sömnen negativt samt även ge otroliga problem och smärta i och runt njurarna. Mer om njurarna länk här.

Intressant är att candida arterna kan användas som en försvarsmekanism där systemet tillåter dessa svampar att ta plats, göda sig på näring som annars skulle göda patogenerna, så flytningar är ofta en indikation på att det är bakomliggande patogener som behöver adresseras och bekämpas. Mer om detta på sidan om candida länk här.

Fantastiska gåvor från naturen som är extra bra vid infektion i urinvägarna samt blåsa, även längre ned vad man bör undvika efter förmåga och kapacitet. Mer spännande inspiration finns även på sidan om bakterier länk här.

  • Alla frukter speciellt Kiwis och Granatäpple är väldigt bra mot bakteriella infektion, dessa sockerarter i frukt och bär göder ej patogener och är alltid i komplexa föreningar med kraftfulla näringsämnen, som är essentiella i kampen mot angripare.
  • Vilda bär speciellt Blåbär, Hallon, Jordgubbar, Fläderbär (även fläderbärsvatten väldigt effektivt) Samma gäller dessa sockerarter.
  • Tranbär är egentligen en frukt och är extra bra och även välkänd för sin effektiva effekt, antocianin binder sig till sockerarter och tar sig djup in i kroppen och är effektiv på att bekämpa bakterier. Kan vara så att det ger lite obehag när blåsan är extra känslig.
  • Gurkjuice
  • Citronvatten kan även svida lite när det urineras ut.
  • Ingefärsvatten
  • Timjan gärna som te.
  • Nässla gärna som te.
  • Vitlök kan ej Streptococcus bakterier bli resistent mot.
  • Röda druvor
  • Rucola
  • Spenat
  • Sallad dessa innehåller komplexa mineralföreningar och saltarter.
  • Sparris
  • Vindruvskärnextrakt
  • Tranbärsextrakt
  • Vildablåbärspulver
  • C-vitamin Ester-C, Liposomal vitamin C.
  • Kalciumaskorbat
  • Monolaurin
  • Zink gärna i flytande zinksulfat och är superviktigt för att stärka immunförsvaret för det är så utarmat i dagens lantbruk.
  • Vitamin B12 (metylkobalamin och adenosylkobalamin) hjälper skydda irriterad pudendal nerv.

Mer kunskap samt inspiration för att optimera sitt upptag av näringsämnen, supperfoods och kosttillskott länk här.

Att verkligen försöka undvika efter egen förmåga och kapacitet, då dessa göder eller främjar patogenerna.

  • Ägg - Att överleva perioder av vår utveckling runt om på denna planet så har ägg varit en livsviktig näringskälla, men idag så kan vi få i oss i snitt 350 ägg om året. Ägg i en tungt belastad kropp göder bland annat patogener och på den vägen trigga inflammation. Då de innehåller mycket steroidhormoner som är några virus varianters favoritföda, samt även vissa proteiner och fetter bland annat som olika patogener gärna livnär sig på. Vissa patogener är även skapade i laboratorium och där göds de ofta på äggbaserad föda.
  • Sädesslag - Vid vissa patogena infektioner så kan quinoa, hirs och väldigt få tillfällen havre gå bra, men är man osäker så är det bäst att utesluta all form av sädesslag efter förmåga.
  • Gluten. Protein som är svårt för ett redan funktionsnedsatt näringsupptag att bearbeta, dagens grovt förädlade vete innehåller även andra proteiner som i olika kombinationer kan göda patogener och på den vägen trigga inflammation samt även förvirra immunförsvaret.
  • Majs och alla produkter som innehåller någon form av majs. Otroligt genmodifierad och göder många patogener och på den vägen trigga kroppens försvarsmekanism inflammation.
  • Soja och alla sojaprodukter. Har även den råkat ut för liknande genmodifierat öde som majsen, otroligt hårt besprutad runt om i världen.
  • Rapsolja och produkter innehållande rapsolja. Liknande genmodifierat öde även för Raps som främjar och göder patogener och på den vägen kan trigga inflammation, framför allt i tarmsystemet. En av de sämre oljorna för kroppen.
  • Bearbetade Sockerbetor. Även fått ett genmodifierat öde och drogen raffinerat socker har i många fall destruktiv effekt i kroppen.
  • Mejeriprodukter. Kombinationen laktos (kraftfull sockerart) och fett är destruktivt för ett försvagat system, speciellt påfrestande för levern. Även fullproppad med steroidhormoner till de tänka små liven som även göder många patogener.
  • Fläsk. Innehåller extra dåligt fett som är tufft för kroppen att bryta ned så gäller alla sorters fläskprodukter. Grisen svettas inte heller och kan därför inte svettas ut överskott av kroppsfrämmande substanser som kan sätta sig i köttet, samt som de flesta animaliska produkter är fullproppade med steroidhormoner, samt kemikalier i form av mediciner och andra ämnen som främjar patogener.
  • Odlad fisk. För att överleva trånga utrymmen göds fiskarna med antibiotika och har ofta giftiga kemiska substanser i vattnet. Göds även av näring som inte alltid är naturlig för fiskarna.
  • Smakförstärkande ämnen. Glutamat, eller Natriumglutamat (Sodium glutamate) även förkortat MSG samt Maltodextrin används bland annat som smakförstärkande ämnen. I bland annat snabbmat och ofta i maten från Asiatiska restauranger.
  • Naturliga Smakämnen. Innehåller ofta Glutamat i någon form och är egentligen långt ifrån naturliga.
  • Artificiella smakämnen. Framtaget i laboratorium och bör undvikas.
  • Sötningsmedel. De flesta artificiella sötningsmedlen innehåller nervgiftet aspartam.
  • Konserveringsmedel. Bland annat Citronsyra E330, Kaliumsorbat E202, Svaveloxid E220, kan skapa väldigt negativa reaktioner i kroppen.
  • Fluorämnen. Är ett nervgift som även sätter igen körtlar som tallkottkörteln, som i sin tur kan ge upphov till att mer metaller kan sätta sig i det området.