Gå till innehåll

GALLBLÅSAN

Inspiration från Anthony Williams livsverk.

Gallblåsan är en fantastisk trio med levern och bukspottkörteln, där levern utgör kärnan i detta nära samarbete. Mycket av de problem som kan uppstå med gallblåsan grundar sig på leverns funktion. Levern och gallblåsan producerar tillsammans galla som bland annat är tänkt för att bryta ned tuffa proteiner, men när levern är ansträngd p.g.a att den är angripen, slaggad, och kanske även fettad, så vid högt fettintag så måste gallan skräddarsys om lite för att bryta ned fettet mer effektivt. Det kan då resultera i att proteiner bryts ned väldigt dåligt och i ett redan känsligt system, så kan proteinerna dels göda patogener, stanna upp och vara i vägen för andra processer, samt även producera ammoniakgas som sedan kan ta sig vidare till känsliga områden runtom i kroppen. Så ammoniakgasen i kombination med bakomliggande patogener och kontaminering runt om i kroppen.

Ammoniakgas som sedan kan ta sig igenom vävnaden och påverka väldigt känsliga områden runt om i kroppen, allt från smärta och värk i axlarna till migrän. Detta är det som händer vid det som kallas läckande tarm som inte är att det blir fysiska hål i tarmen, utan ammoniakgas som tar sig igenom tarmens hinnor och vävnad.

 Gallblåsan kan även vara angripen av patogener som den breda herpesfamiljen med HHV-4 Epstein Barr i spetsen.

Diagnoser som brukar ges vid denna problematik är bland annat SIBO, IBD, 'Läckande tarm' (ammoniakgas som tar sig genom vävnad i de flesta fallen, inte att det blir håll i tarmen men dock kan några Streptococcus bakterier likt borra sig igenom tarmen), Crohns sjukdom, Uppsvälldhet, Smära som uppstår tunt om i kroppen, PMS besvär, samt andra problem i regionen runt buken. Gallblåsan kan även vara angripen av patogener som den breda herpesfamiljen med HHV-4 Epstein Barr i spetsen.

När leverns funktion är nedsatt av de olika faktorerna som nänts ovan samt mer detaljerat på sidan om levern, så kan den bli överhettad. Detta resulterar i att gallblåsan tvingas kämpa för att kyla ned sig. Den varma sörja av slaggprodukter, bilirubin (röda blodkroppar som tas ur bruk) samt ibland även kolesterol förs ned till gallblåsan och kyls ned som bildar stenar i gallblåsan. Dessa gallstenar kan påverka gallblåsans funktion samt även trigga inflammation. Så för att adressera grundproblemet så behöver leverns funktion optimeras, mer om det på sidan om levern.

En viktig skyddande funktion som gallblåsan har är att så fort något främmande föremål hamnar i kroppen, allt från en sticka i fingret, metallplattor och skruvar till inplantat av olika slag. Så producerar den enzymer med mål att kapsla in det kroppsfrämmande föremålet, för att skydda resten av kroppen. Detta anstränger både gallblåsan samt resten av systemet då både näring och energi går åt för att upprätthålla den prioriterade processen.

GALLSTENAR

Undvik att utföra speciella kraftfulla stenutdrivande kurer som florerar då detta kan göra att stenarna förflyttar sig och fastnar, triggar inflammation och kan skapa stora problem. Det man vill göra är att bryta ner dessa långsamt och försiktigt efter systemets förmåga att hantera processen. Det man även vill lägga fokus på är att skicka extra mycket kärlek och stötta sin fantastiska lever, dra ned på fettintaget rejält så undvik animaliska produkter då dessa innehåller dolda fetter. Mer om hur man stöttar levern finner du på sidan om levern länk här. Även riktigt bra är Anthony Williams 28 dagars reningsprogram länk här.

Mantrat är mer frukt, bär, plantbaserat som grönsaker samt örter, även dricka rikligt med ren och kraftfull vätska. Här nedan är extra bra gåvor från naturen som ger kraftfulla byggstenar, för att stötta gallblåsan och även bryta ned samt driva ut gallstenar.

 

 • Stjälkselleri - Denna ört innehåller kraftfulla saltarter i komplexa föreningar som hjälper kroppen bryta ned alla former av stenar som kan bildas. Mest kraftfullt är att juice'a ett helt knippe och dricka direkt när man vaknar för full effekt, helst ekologisk. Annars ned med några stavar i smoothien, sallad eller bara snacka rakt av mellan måltiderna.
 • Kronärtskocka - Stöttar gallblåsans prestation och funktion
 • Potatis - Främjar en inflammerad gallblåsa.
 • Ingefära - Främjar gallblåsan.
 • Tomater - Innehåller en syra som är kraftfull med att bryta ned gallstenar.
 • Vindruvor - Röda innehåller lite mer nyttiga näringsämnen samma här helst ekologiska, då de har tunt skal och kan absorbera kemikalier samt metaller som de besprutas med.
 • Äpplen - Kraftfulla byggstenar för att driva ut föroreningar ur både gallblåsan samt levern.
 • Papaya - Främjar gallblåsan.
 • Banan - Främjar gallblåsans funktion.
 • Hibiskus - Kraftfulla byggstenar som optimerar funktion och gör rent gallblåsans väggar.
 • Gentiana - Främjar gallblåsan samt effektiv mot gallstenar.
 • Tranbär - Riktigt kraftfull att stötta gallblåsan samt bryta ned stenar.
 • Körsbär
 • Citron/lime-vatten - Fantastisk på att rena gallblåsan sikta på få i sig minst en liter per dag.
 • Gurkjuice - Främjar hela reningsprocessen och förser kraftfulla elektrolyter.
 • Aloe Vera -Kraftfulla byggstenar till hela systemet.
 • C-Vitamin - Sikta på att få i sig de olika kraftfulla C-vitaminerna, t.ex. Rädisor, Kiwis, Nypon, Tomater, Apelsiner.